Одређен притвор нападачу

Добој: Претукао очуха на крсној слави, сломио му нос

  • Извор: Глас Српске
  • 11.01.2024. 12:44

Судија за претходни поступак Основног суда у Добоју одредио је једномјесечни притвор С. М. (26) из Петрова због сумње да је на прослави крсне слави ударио очуха П. Б. шаком у лице, а затим га претукао те му сломио нос, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено на страници добојског Окружног тужилаштва, поменути је осумњичен за насиље у породици или породичној заједници, а за то дјело је раније већ и осуђиван.

Тужилаштво терети С.М. да је очуха напао и претукао 3. јануара око 18 часова у Петрову. Како се наводи у саопштењу све је почело на слави када је осумњичени очуха ударио песницом у лице.

-  Када су дошли кући, након краће вербалне препирке С. М. је  оштећеног П.Б.,  ударио затвореном шаком у предјелу чела, усљед чега је пао на под. Потом му је задао још неколико удараца рукама и ногама у предјелу главе и тијела. Том приликом је оштећени задобио тешке тјелесне повреде у виду прелома обе носне кости - стоји у саопштењу.

Нагласили су да је тужилаштво притварање осумњиченог тражило због тежине кривичног дјела и због бојазни да ће га поновити.

- Ради се о лицу који је осуђивано за исто кривично дјело за које је прописана казна затвора у трајању од двије до 10 година, односно може се изрећи казна затвора од три године или тежа. Одлучујући о приједлогу за одређивање мјере притвора, судија за претходни поступак Основног суда у Добоју прихватио га је као основан и одредио притвор осумњиченом С.М. у трајању од мјесец дана због бојазни од понављања кривичног дјела- наводе из Тужилаштва.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.