Industrijska zona

Državljanin BiH pretučen u Bolcanu

  • 06.05.2024. 11:54

Državljanin Bosne i Hercegovine (48), nastanjen u italijanskom Bolcanu podnio je prijavu zbog nasilne pljačke u industrijskoj zoni Bolcana. Takođe je dostavio ljekarsko uvjerenje o zadobijenim povredama.

Policija je odmah pokrenula istragu na osnovu slike nadzornih kamera od preduzeća u toj oblasti. Njihova analiza je pokazala da je u navedeno vrijeme iz službenog automobila izašao naoružani radnik obezbjeđenja i u početku se ponašao izbezumljeno da bi ga, poslije kratke, ali žestoke svađe sa državljaninom BiH, brutalno napao i više puta ga udario u lice. Nakon napada, obezbjeđenje se udaljilo svojim službenim automobilom, a državljanin BiH je sa zemlje podigao novčanik i napustio lice mjesta.

Naknadna istraga je omogućila da se identifikuje naoružani čuvar, tridesetjednogodišnji italijanski državljanin koji živi u Bolcanu, kao počinilac ovog nasilnog čina. Međutim, on zauzvrat tvrdi da mu je žrtva prijetila nožem.

Nakon rekonstrukcije stvarnog slijeda događaja - koji se u velikoj mjeri razlikovao od lažnih verzija koje su dala dvojica vinovnika ove tuče - obojica su prijavljeni za davanje lažnih izjava. Pored ovoga, radnik obezbjeđenja biće prijavljen i za napad, a naloženo je i da mu se oduzme naoružanje koje legalno posjeduje: poluautomatski pištolj i municija, kao i oduzimanje dvije dozvole za oružje - jedne za ličnu upotrebu, a druge za sportske svrhe.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: