Podnesen izvještaj Tužilaštvu

Četvorka na čelu se Elezom i Zvicerom planirala ubistvo Orašanina na Sokocu

  • Izvor: ATV
  • 28.12.2022. 13:24

Protiv Darka Eleza, Radoje Zvicera, M.M. i NN osobe podnesen je izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su tokom avgusta i septembra 2020. godine pokušali ubiti Ognjena Orašanina iz Sokoca.

U Izvještaju je navedeno da je ova četvorka po prethodnom dogovoru i planu nabavila i ispod vozila koje koristi Orašanin postavila eksplozivnu napravu u namjeri da ju aktiviraju u trenutku kada se u vozilu bude nalazio Orašanin.

"Eksplozivna naprava je dana 17.10.2020. godine pronađena ispod vozila od strane lica S.K. koji je koristio navedeno vozilo i njime vozio lice O.O. čiju likvidaciju su prijavljena lica i planirala. Događaj je prijavljen PS Sokolac i PU Istočno Sarajevo, te je na licu mjesta izvršen uviđaj i deaktiviranje i izuzimanje eksplozivne naprave", stoji u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Izvještaj su podnijeli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

"Policijski sluzbenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su dana 27.12.2022. godine Tužilaštvu BiH podnijeli Izvještaj o otkrivanju počinilaca KD Organizovani  kriminal iz člana 250 KZBiH, a u vezi sa KD Teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 5. i stav 2. istog člana KZ Republike Srpske, a u vezi sa članom 22. KZ Republike Srpske i KD Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. KZ Republike Srpske“, navedeno je u saopštenju.

Navedena krivična djela rasvijetljenja su u sklopu zajedničkih aktivnosti UOTK i MUP-a Kantona Sarajevo koje su realizovane u prethodna dva dana.

Podsjećanja radi, Orašanin je u nekoliko navrata hapšen zbog krivičnog djela "Neovlašteni promet opojnim drogama".

Takođe, hapšen je i zbog toga što je za još dvojicom muškaraca u oktobru 2020. brutalno prebio M.B. u Istočnom Sarajevu, prilikom čega je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede.


  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.