OJT Bijeljina

Glavni okružni tužilac u Bijeljini bila upoznata da će biti sprovedena akcija policije

  • Izvor: Agencije
  • 25.02.2024. 21:49

Glavni okružni tužilac bila je upoznata da će na području nadležnosti Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini biti sprovedena akcija policije, saopšteno je iz tog tužilaštva.

"S obzirom da nije bilo potrebe za uključivanjem dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini za preduzimanje mjera i radnji iz nadležnosti Okružnog tužilaštva, dežurni tužilac nije izdavao naredbe i preduzimao druge mjere u toj akciji", navedeno je u saopštenju.

Na području Policijske uprave Bijeljina i Policijske uprave Zvornik, MUP Republike Srpske, Uprava kriminalističke policije, Uprava za organizovani i teški kriminal u saradnji sa Policijskom upravom Bijeljina i Policijskom upravom Zvornik sprovodili su pojačani nadzor i operativnu akciju s ciljem borbe protiv organizovanog kriminala i teških krivičnih djela.

Velika akcija policije u Bijeljini i Zvorniku

Velika akcija policije u Bijeljini i Zvorniku

Iz Okružnog tužilaštva su napomenuli da je akcija sprovedena na nivou preduzimanja policijskih mjera i radnji u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske i Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske.

"Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske imaju odličnu saradnju u sprovođenju dosadašnjih zajedničkih aktivnosti, koja će se nastaviti i u narednom periodu", ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ranije je saopšteno da je jedno lice uhapšeno po Interpolovoj potjernici, a da je u policiju dovedeno 15 lica tokom pojačanih policijskih aktivnosti u Bijeljini i Zvorniku.  

Pratite nas i putem Vibera