Rezultati obdukcije nastradalog Duška

Krenuo da pliva za Časni krst pa se udavio

  • Izvor: Kurir
  • 20.01.2024. 17:32

Obdukcija poginulog Duška Đorđevića (32) iz Velikog Gradišta utvrdila je da se udavio usljed utapanja u rijeci Dunav, nakon što je kao suvozač sletio džipom marke "bmv" u vodu.

Podsjetimo, nesreća se dogodila juče ujutru u 8.40 u selu Ostrvo, nekoliko kilometara od Velikog Gradišta, i to dok su dva prijatelja putovala ka mjestu gdje se plivalo za Časni krst.

Sumnja se da je do nesreće došlo kada je vozač navodno, usljed neprilagođene brzine “ispravio” oštru krivinu i iz desne kolovozne trake prešao u lijevu i završio u rijeci, piše Kurir.

Jeziva nesreća: Šleper potpuno uništen

Jeziva nesreća: Šleper potpuno uništen

“Obdukcija je pokazala kako je nastupila smrt Duška Đorđevića – utopio se u vodi. On na sebi nije imao nijednu tjelesnu povredu”, kaže izvor.

“Sumnja se da nije uspio da ispliva i da se na taj način spasi. S druge strane, njegov prijatelj koji je vozio bijeli džip marke bmv nema nikakve povrede, dobio je hipotermiju i nalazi se u požarevačkoj bolnici, ali se očekuje da uskoro izađe”, dodaje izvor.

Kako je dalje dodao sagovornik, do nesreće je došlo kada su se prijatelji vraćali iz susjednog sela.

“Njih dvojica su bila sa još jednim prijateljem i njega su vozili u mjesto pored Velikog Gradišta. Naime, nesreće se dogodila na povratku za grad gdje su brzo vozili kako bi što prije stigli”, kaže izvor.

Duško krenuo da pliva za Časni krst, pa završio mrtav u rijeci

Duško krenuo da pliva za Časni krst, pa završio mrtav u rijeci

Ističe i da je spasavanje bilo jezivo.

“Dušku se žurilo jer je trebalo da pliva za Časni krst. Nažalost, u toj jurnjavi se i dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo, dok je njegov prijatelj završio u bolnici. Spasavanje je bilo jezivo, kao i kasnije izvlačenje kola iz hladnog Dunava”, priča izvor.

Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu.

Pratite nas i putem Vibera