Užas

Majka bebu trovala lijekom za šizofreniju, dijete primljeno u bolnicu kao biljka

  • Izvor: Telegraf
  • 16.05.2023. 10:31

A. N. (21) iz Kovina uhapšena je zbog sumnje da je svojoj bebi staroj 6 mjeseci davala lijek "ONZAPIN" koji služi za liječenje šizofrenije, a dijete je, kako Telegraf navodi, u bolnicu "Dr Vukan Čupić" primljeno u stanju katatonije.

"Doktori su poslali obavještenje tužilaštvu u kojem su naveli da je dijete primalo lijek ONZAPIN koji služi za liječenje šizofrenije. Dijete ima 6 mjeseci, dobijalo je napade, bilo je u stanju katatonije, bukvalno kao biljka... Liječeno je 12 dana, bilo je u veoma teškom stanju, maltene se borilo za život. Taj lijek je jako opasan i može da izazove trajne posljedice. Da je lijek davan djetetu, otkrili su ljekari analizama i majka je odmah uhapšena. Inače, u ovoj porodici nije bilo prijava za nasilje, niti je majka privođena ranije", rekao je sagovornik iz istrage.

Inače, na osnovu prijedloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, a zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, prema osumnjičenoj A.N. (21) određen je pritvor u trajanju od 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Mladić (18) nasumično pucao na prolaznike, tri osobe ubijene!

Mladić (18) nasumično pucao na prolaznike, tri osobe ubijene!

Osnovano se sumnja da je osumnjičena u noći između 26. i 27. aprila 2023. godine u Kovinu svom šestomjesečnom djetetu dala antipsihotik – lek "ONZAPIN", nakon čega je djevojčica hospitalizovana na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije ,,Dr Vukan Čupić’’.

Do ovakvog saznanja tužilaštvo je došlo na osnovu obavještenja navedene zdravstvene ustanove, nakon čega je u saradnji za nadležnom policijskom upravom organizovano hapšenje osumnjičene prilikom otpusta iz ustanove gdje je, zajedno sa djetetom bila na hospitalizaciji u periodu od 27. aprila do 12. maja ove godine. Osumnjičenoj je odmah, po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno zadržavanje, a zbog činjenice da je nakon izvršene procjene rizika utvrđeno postojanje neposredne opasnosti od nasilja u porodici istovremeno su joj izrečene i hitne mjere privremenog udaljenja iz stana i privremene zabrane da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj, piše Telegraf.

Pratite nas i putem Vibera!

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program