Užas

Majka bebu trovala lijekom za šizofreniju, dijete primljeno u bolnicu kao biljka

  • Извор: Телеграф
  • 16.05.2023. 10:31

A. N. (21) iz Kovina uhapšena je zbog sumnje da je svojoj bebi staroj 6 mjeseci davala lijek "ONZAPIN" koji služi za liječenje šizofrenije, a dijete je, kako Telegraf navodi, u bolnicu "Dr Vukan Čupić" primljeno u stanju katatonije.

"Doktori su poslali obavještenje tužilaštvu u kojem su naveli da je dijete primalo lijek ONZAPIN koji služi za liječenje šizofrenije. Dijete ima 6 mjeseci, dobijalo je napade, bilo je u stanju katatonije, bukvalno kao biljka... Liječeno je 12 dana, bilo je u veoma teškom stanju, maltene se borilo za život. Taj lijek je jako opasan i može da izazove trajne posljedice. Da je lijek davan djetetu, otkrili su ljekari analizama i majka je odmah uhapšena. Inače, u ovoj porodici nije bilo prijava za nasilje, niti je majka privođena ranije", rekao je sagovornik iz istrage.

Inače, na osnovu prijedloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, a zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, prema osumnjičenoj A.N. (21) određen je pritvor u trajanju od 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Mladić (18) nasumično pucao na prolaznike, tri osobe ubijene!

Mladić (18) nasumično pucao na prolaznike, tri osobe ubijene!

Osnovano se sumnja da je osumnjičena u noći između 26. i 27. aprila 2023. godine u Kovinu svom šestomjesečnom djetetu dala antipsihotik – lek "ONZAPIN", nakon čega je djevojčica hospitalizovana na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije ,,Dr Vukan Čupić’’.

Do ovakvog saznanja tužilaštvo je došlo na osnovu obavještenja navedene zdravstvene ustanove, nakon čega je u saradnji za nadležnom policijskom upravom organizovano hapšenje osumnjičene prilikom otpusta iz ustanove gdje je, zajedno sa djetetom bila na hospitalizaciji u periodu od 27. aprila do 12. maja ove godine. Osumnjičenoj je odmah, po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno zadržavanje, a zbog činjenice da je nakon izvršene procjene rizika utvrđeno postojanje neposredne opasnosti od nasilja u porodici istovremeno su joj izrečene i hitne mjere privremenog udaljenja iz stana i privremene zabrane da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj, piše Telegraf.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови: