Suđenje za ubistvo Ariela Bogdanovića

Mandiću malo 15 dana za pripremu svjedočenja

Ispitivanjem svjedoka odbrane u Okružnom sudu u Banjaluci nastavljeno je suđenje Daliboru Mandiću (37), optuženom za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (24) koji je zvjerski izboden nožem 2. decembra prošle godine.

Kao i na prošlom ročištu, Mandić je i sada preuzeo ulogu advokata i sam je ispitivao svjedoka Žarka Slavnića, dok mu advokat Zoran Bubić nije postavio ni jedno pitanje.

Slavnić je, kao radnik jedne bezbjednosne agencije, radio na poslovima obezbjeđenja u firmi "DDC" u kojoj su optuženi i žrtva bili zaposleni. Radno mjesto mu je bilo na ulazu u ”DDC", odnosno info pultu, kraj kojeg su svi prolazili kada bi dolazili i odlazili s posla ili izlazili na pauzu.

Suđenje za ubistvo Bogdanovića: Mandić ispitivao svjedoke odbrane

Suđenje za ubistvo Bogdanovića: Mandić ispitivao svjedoke odbrane

Svjedok kaže da sa zaposlenima u ”DDC" nije imao blizak i prisan odnos i sve ih je poznavao ”iz viđenja”. Međutim, Mandić očigledno smatra da su njihovi odnosi bili prisniji, pa je pitao svjedoka da li su se ”svakodnevno srdačno pozdravljali”.

”To baš nije tačno”

”To baš nije tačno... Radio sam dnevnu smjenu, pa noćnu i onda bi dva dana bio slobodan. Možda sam vas sretao jednom sedmično... Nisam imao blizak odnos sa bilo kim, jer ste vi svi dosta mlađi od mene. Prema svima sam se odnosio učtivo i profesionalno”, rekao je Slavnić.

Mandića ga je potom pitao o ”razgovorima koji su njih dvojica vodili”.

”Nisu to bili razgovori. Imali smo jednom kontakt u kuhinji. Vi ste ručali, a ja sa koleginicom pio kafu i tada smo se obraćali jedan drugom ”, odgovorio je svjedok.

Dostavljeno oko 130 dokaza protiv Mandića zbog ubistva Bogdanovića

Dostavljeno oko 130 dokaza protiv Mandića zbog ubistva Bogdanovića

Mandić je pominjao još jedan ”razgovor koji su vodili”, ali se svjedok toga nije mogao sjetiti. Pojasnio je da je Mandić bio među grupom koja je došla na obuku u zggradu u kojoj je i on radio. Poslije izvjesnog vremena ta grupa je premještana na drugu lokaciju i svjedok kaže da su se u zgradu vratili na nekih 15 dana prije Bogdanovićevog ubista. 

”Firma je bila kao protočni bojler. Neko je stalno dolazio i odlazio. Tebe sam možda tri puta vidio”, istakao je Slavnić.

”Da li sam se ponašao asocijalno i čudno?”

Ne mareći za odgovor Mandić je nastavio da ga ispituje ”kao dugogodišnjeg” prijatelja. Svjedoka je pitao kako se on ponašao i da li mu je djelovao asocijalno i čudno.

”Nisam kvalifikovan, ni kompetentan da to ocijenim”, rekao je Slavnić.

Na Mandićevo insistiranje rekao je da nije primjetio da je optuženi bio u sukobu sa pokojnim Bogdanovićem, niti s drugim kolegama. Mandića je zanimalo i da li je svjedok primjetio da je on, kada su se vratili na staru lokaciju, bio slab i gripozan, te da se teško kretao, zbog povrede leđa u teretani.

”Nisam primjetio da ste se teško kretali”, rekao je Slavnić.

Mandić je pitao da li su na info-pultu stajali njihov dokumenti o bolovanju.

”Nemam uvida u vaša bolovanja, ali su neki dokumenti uvijek stajali na info-pultu”, rekao je svjedok.

Otac ubijenog Ariela Bogdanovića: Nadam se da će umrijeti u gorim mukama nego moj sin

Otac ubijenog Ariela Bogdanovića: Nadam se da će umrijeti u gorim mukama nego moj sin

Zanimljivo, tužilac Tanja Mrđa nije imala pitanja za svjedoka. Nije imala ni prigovora, niti je prekidala Mandićevo ispitivanje. Pitanja za svjedoka nisu ispitivali ni Mandićev advokat, ni predsjednik sudskog vijeća Dragana Uletilović.

Tražio dodatno vrijeme za pripremu

Suđenje je prekinuto i nastaviće se 24. novembra. Za tada je najavljeno saslušanje svjedokinje iz Sarajeva, a sud očekuje da će tada svjedočiti i optuženi Mandić. Međutim, optuženi je zatražio od suda da mu odobri dodatno vrijeme kako bi se pripremio za svjedočenje. Uletilović je naveo kako smatra da je 15 dana dovoljno za pripremu.

Prema optužnici Mandić se tereti za teško ubistvo Bogdanovića. Zločin je počinjen 2. decembra prošle godine oko 19.35 časova. U optužnici se navodi da je u Bulevaru srpske vojske Mandić pratio Bogdanovića, koji se pješke kretao stazom od Tržnog centra "Delta planet" ka Rebrovačkog mostu.  Sustigao ga je u blizini studentskog "Kampusa" i nožem ga ubo u donji dio trupa.

Bogdanović je krenuo da bježi i Mandić je trčao za njim. Ranjeni mladić je prešao preko ulice i došao do benzinske pumpe "Nestro petrol", gdje je iscrpljen vjerovato usljed krvarenja pao na asfalt. Dok je ležao na putu Mandić mu je prišao i mučki ga izbo nožem, što su snimile i nadzorne kamere. Nanio mu je osam ubodnih rana, u predjelu ramena, lica i vrata, te grudnog koša. Potom je pobjegao prema "Kampusu". Istu noć Mandić je lociran i uhapšen.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.