Суђење за убиство Ариела Богдановића

Мандићу мало 15 дана за припрему свједочења

Испитивањем свједока одбране у Окружном суду у Бањалуци настављено је суђење Далибору Мандићу (37), оптуженом за свирепо убиство Ариела Богдановића (24) који је звјерски избоден ножем 2. децембра прошле године.

Kао и на прошлом рочишту, Мандић је и сада преузео улогу адвоката и сам је испитивао свједока Жарка Славнића, док му адвокат Зоран Бубић није поставио ни једно питање.

Славнић је, као радник једне безбједносне агенције, радио на пословима обезбјеђења у фирми "DDC" у којој су оптужени и жртва били запослени. Радно мјесто му је било на улазу у ”DDC", односно инфо пулту, крај којег су сви пролазили када би долазили и одлазили с посла или излазили на паузу.

Суђење за убиство Богдановића: Мандић испитивао свједоке одбране

Суђење за убиство Богдановића: Мандић испитивао свједоке одбране

Свједок каже да са запосленима у ”DDC" није имао близак и присан однос и све их је познавао ”из виђења”. Међутим, Мандић очигледно сматра да су њихови односи били приснији, па је питао свједока да ли су се ”свакодневно срдачно поздрављали”.

”То баш није тачно”

”То баш није тачно... Радио сам дневну смјену, па ноћну и онда би два дана био слободан. Можда сам вас сретао једном седмично... Нисам имао близак однос са било ким, јер сте ви сви доста млађи од мене. Према свима сам се односио учтиво и професионално”, рекао је Славнић.

Мандића га је потом питао о ”разговорима који су њих двојица водили”.

”Нису то били разговори. Имали смо једном контакт у кухињи. Ви сте ручали, а ја са колегиницом пио кафу и тада смо се обраћали један другом ”, одговорио је свједок.

Dostavljeno oko 130 dokaza protiv Mandića zbog ubistva Bogdanovića

Dostavljeno oko 130 dokaza protiv Mandića zbog ubistva Bogdanovića

Мандић је помињао још један ”разговор који су водили”, али се свједок тога није могао сјетити. Појаснио је да је Мандић био међу групом која је дошла на обуку у згграду у којој је и он радио. Послије извјесног времена та група је премјештана на другу локацију и свједок каже да су се у зграду вратили на неких 15 дана прије Богдановићевог убиста. 

”Фирма је била као проточни бојлер. Неко је стално долазио и одлазио. Тебе сам можда три пута видио”, истакао је Славнић.

”Да ли сам се понашао асоцијално и чудно?”

Не марећи за одговор Мандић је наставио да га испитује ”као дугогодишњег” пријатеља. Свједока је питао како се он понашао и да ли му је дјеловао асоцијално и чудно.

”Нисам квалификован, ни компетентан да то оцијеним”, рекао је Славнић.

На Мандићево инсистирање рекао је да није примјетио да је оптужени био у сукобу са покојним Богдановићем, нити с другим колегама. Мандића је занимало и да ли је свједок примјетио да је он, када су се вратили на стару локацију, био слаб и грипозан, те да се тешко кретао, због повреде леђа у теретани.

”Нисам примјетио да сте се тешко кретали”, рекао је Славнић.

Мандић је питао да ли су на инфо-пулту стајали њихов документи о боловању.

”Немам увида у ваша боловања, али су неки документи увијек стајали на инфо-пулту”, рекао је свједок.

Otac ubijenog Ariela Bogdanovića: Nadam se da će umrijeti u gorim mukama nego moj sin

Otac ubijenog Ariela Bogdanovića: Nadam se da će umrijeti u gorim mukama nego moj sin

Занимљиво, тужилац Тања Мрђа није имала питања за свједока. Није имала ни приговора, нити је прекидала Мандићево испитивање. Питања за свједока нису испитивали ни Мандићев адвокат, ни предсједник судског вијећа Драгана Улетиловић.

Тражио додатно вријеме за припрему

Суђење је прекинуто и наставиће се 24. новембра. За тада је најављено саслушање свједокиње из Сарајева, а суд очекује да ће тада свједочити и оптужени Мандић. Међутим, оптужени је затражио од суда да му одобри додатно вријеме како би се припремио за свједочење. Улетиловић је навео како сматра да је 15 дана довољно за припрему.

Према оптужници Мандић се терети за тешко убиство Богдановића. Злочин је почињен 2. децембра прошле године око 19.35 часова. У оптужници се наводи да је у Булевару српске војске Мандић пратио Богдановића, који се пјешке кретао стазом од Тржног центра "Делта планет" ка Ребровачког мосту.  Сустигао га је у близини студентског "Кампуса" и ножем га убо у доњи дио трупа.

Богдановић је кренуо да бјежи и Мандић је трчао за њим. Рањени младић је прешао преко улице и дошао до бензинске пумпе "Нестро петрол", гдје је исцрпљен вјеровато усљед крварења пао на асфалт. Док је лежао на путу Мандић му је пришао и мучки га избо ножем, што су снимиле и надзорне камере. Нанио му је осам убодних рана, у предјелу рамена, лица и врата, те грудног коша. Потом је побјегао према "Кампусу". Исту ноћ Мандић је лоциран и ухапшен.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм