Tuzla

Muškarac koji je ubio ženu i djecu pa sebe navodno ostavio poruku

  • Izvor: Avaz
  • 21.05.2024. 11:58

Muškarac iz Tuzle Mujaga Čičkušić ubio je suprugu i dvoje djece, starosti devet i dvije godine, a zatim prešao u stan u zgradi prekoputa i počinio samoubistvo. On se bacio sa zgrade.

Istražni timovi pronašli su sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno ubistvo. Pronađeni su i drugi oštri predmeti. Naređeno je vještačenje.

Prema nezvaničnim informacijama, tužioci i istražioci vjeruju da bi motiv stravičnog ubistva mogla biti ljubomora. No, za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

Ovo je žena koju je sa djecom ubio muž u Tuzli

Ovo je žena koju je sa djecom ubio muž u Tuzli

Čičkušić se, kako je za "Avaz" potvrđeno, prije nekoliko dana vratio iz Njemačke, gdje je radio kao medicinski tehničar. On je bio radnik Kliničkog centra Univerziteta u Tuzli, kao i njegova supruga, ali je išao da radi u Njemačku.

On je, kako je do sada pokazala istraga, brutalni zločin isplanirao u detalje. "Avaz" saznaje da je Čičkušić nekoliko dana prije zločina kupio sjekiru na pijaci kod Hemeta i da je njome ubio članove porodice.

U stanu je zatečen  stravičan prizor, a cijeli stan je uništen i ispremještan. Supruga je, što je pokazala istraga, pokušala spasiti djecu, ali nije uspjela.

Ono što je šokiralo istražioce jeste da je Čičkušić nakon stravičnog zločina ostavio poruku na vratima stana. On je napisao imena pojedinih ljudi. Policija sada istražuje o kome se radi.

Polili ga benzinom i ostavili: Pronađen motocikl pljačkaša iz Doboja

Polili ga benzinom i ostavili: Pronađen motocikl pljačkaša iz Doboja

Navodno, među njima su imena pojedinih rođaka koji su mu pomogli da se zaposli u Njemačkoj.

Pratite nas i putem Vibera