Pokušaj ubistva

Na suđenju Daliboru Štrpcu svjedočio vještak Željko Karan:Žrtva preživjela samo zahvaljujući ljekarima

  • Izvor: Glas Srpske
  • 03.07.2023. 07:14

Mile Radetić iz Laktaša zadobio je tešku povredu opasnu po život i samo zahvaljujući intervenciji ljekara on je spasen.

Kazao je ovo u banjalučkom Okružnom sudu vještak specijalista Željko Karan na suđenju Daliboru Štrpcu (45) iz Banjaluke koga terete za pokušaj ubistva Radetića.

Vještak Karan je pojasnio da je Radetić imao ubodnu ranu duboku 12 centimetara u predjelu lijevog ramena iznad ključne kosti.

“Sreća da nisu presječeni veliki krvni sudovi koji se nalaze u blizini, jer da jesu brzo bi iskrvario na smrt.

Takođe, medicinska intervencija je bila blagovremena i adekvatna te je tako spriječena teža posljedica i smrt”, rekao je Karan.

Mla­de­n Ris­tić op­tužen za stra­da­nje po­ro­di­ce De­vić u Prnja­vo­ru

Mla­de­n Ris­tić op­tužen za stra­da­nje po­ro­di­ce De­vić u Prnja­vo­ru

Pojasnio je da je rana nanesena predmetom sa oštrim šiljkom i da je udarac bio jak. Kako je rekao nož je sredstvo kojem je moguće nanijeti takve povrede.

Tokom suđenja pregledan je i video-snimak događaja od 25. novembra prošle godine na kome se, kako tvrdi tužilaštvo, vidi kada Štrbac napada i ubada nožem Radetića. Na tom snimku se vidi da dva vozila staju jedno pored drugog te da iz jednog izlazi čovjek. Kako tvrdi tužilaštvo to je bio Radetić, koji ide do gepeka i iz njega uzima nešto. Tada iz drugog vozila izlazi druga osoba, prema tvrdnji tužilaštva, optuženi Štrbac te prilazi Radetiću i dolazi do naguravanja i sukoba. Radetić je ranije kazao da je kobnog dana vidio da se optuženi u vozilu saginje ka suvozačevom sjedištu i traži nešto pa se prepao da ne uzima pištolj. Zbog toga je kako je ispričao iz straha izašao iz auta i iz gepeka uzeo ključ takozvani krstač da se brani.

Izbio požar u štali, a u drugom objektu nađeno tijelo muškarca

Izbio požar u štali, a u drugom objektu nađeno tijelo muškarca

Prema optužnici Okružnog tužilaštva Banjaluka, Štrbac je 25. novembra prošle godine nakon prepirke oko parkinga prvo odgurnuo, a zatim nožem ubo Radetića u grudni koš. Nanio mu je tešku tjelesnu povredu opasnu po život. Sve se desilo u ulici Ilije Garašanina na parking-prostoru zdravstvene ambulante Lazarevo.

Prigovori

Branilac optuženog Dalibora Štrpca, Aleksandar Stanojević istakao je da su u ovom slučaju dokazi prikupljeni nezakonito. On je kazao da je naredba o istrazi donesena nakon što su prikupljeni dokazi, između ostalih i CD sa snimkom kobnog događaja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.