Pokušaj ubistva

Na suđenju Daliboru Štrpcu svjedočio vještak Željko Karan:Žrtva preživjela samo zahvaljujući ljekarima

  • Извор: Глас Српске
  • 03.07.2023. 07:14

Mile Radetić iz Laktaša zadobio je tešku povredu opasnu po život i samo zahvaljujući intervenciji ljekara on je spasen.

Kazao je ovo u banjalučkom Okružnom sudu vještak specijalista Željko Karan na suđenju Daliboru Štrpcu (45) iz Banjaluke koga terete za pokušaj ubistva Radetića.

Vještak Karan je pojasnio da je Radetić imao ubodnu ranu duboku 12 centimetara u predjelu lijevog ramena iznad ključne kosti.

“Sreća da nisu presječeni veliki krvni sudovi koji se nalaze u blizini, jer da jesu brzo bi iskrvario na smrt.

Takođe, medicinska intervencija je bila blagovremena i adekvatna te je tako spriječena teža posljedica i smrt”, rekao je Karan.

Mla­de­n Ris­tić op­tužen za stra­da­nje po­ro­di­ce De­vić u Prnja­vo­ru

Mla­de­n Ris­tić op­tužen za stra­da­nje po­ro­di­ce De­vić u Prnja­vo­ru

Pojasnio je da je rana nanesena predmetom sa oštrim šiljkom i da je udarac bio jak. Kako je rekao nož je sredstvo kojem je moguće nanijeti takve povrede.

Tokom suđenja pregledan je i video-snimak događaja od 25. novembra prošle godine na kome se, kako tvrdi tužilaštvo, vidi kada Štrbac napada i ubada nožem Radetića. Na tom snimku se vidi da dva vozila staju jedno pored drugog te da iz jednog izlazi čovjek. Kako tvrdi tužilaštvo to je bio Radetić, koji ide do gepeka i iz njega uzima nešto. Tada iz drugog vozila izlazi druga osoba, prema tvrdnji tužilaštva, optuženi Štrbac te prilazi Radetiću i dolazi do naguravanja i sukoba. Radetić je ranije kazao da je kobnog dana vidio da se optuženi u vozilu saginje ka suvozačevom sjedištu i traži nešto pa se prepao da ne uzima pištolj. Zbog toga je kako je ispričao iz straha izašao iz auta i iz gepeka uzeo ključ takozvani krstač da se brani.

Izbio požar u štali, a u drugom objektu nađeno tijelo muškarca

Izbio požar u štali, a u drugom objektu nađeno tijelo muškarca

Prema optužnici Okružnog tužilaštva Banjaluka, Štrbac je 25. novembra prošle godine nakon prepirke oko parkinga prvo odgurnuo, a zatim nožem ubo Radetića u grudni koš. Nanio mu je tešku tjelesnu povredu opasnu po život. Sve se desilo u ulici Ilije Garašanina na parking-prostoru zdravstvene ambulante Lazarevo.

Prigovori

Branilac optuženog Dalibora Štrpca, Aleksandar Stanojević istakao je da su u ovom slučaju dokazi prikupljeni nezakonito. On je kazao da je naredba o istrazi donesena nakon što su prikupljeni dokazi, između ostalih i CD sa snimkom kobnog događaja.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.