Predsjednik Aktiva osnovnih škola istočne Hercegovine

Nadaždin: Sa informacijama koje nisu provjerene, ne treba da se izlazi u javnost

  • Izvor: ATV
  • 15.03.2024. 10:56

Brojni roditelji iz Trebinja jutros nisu poslali djecu u školu i vrtiće nakon što su primili poruke o mogućem terorističkom napadu na jednu od škola u gradu.

Predsjednik Aktiva osnovnih škola istočne Hercegovine Milorad Nadaždin rekao je da je primjetan veći izostanak djece u školama u Policama i Bregovima, dok su u školu u Gorici na nastavu došli uglavnom svi učenici.

- Kada je u pitanju škola Sveti Vasilije Ostroški, stanje je redovno. Učenici su na broju, nema panike. Što se tiče druge dvije škole na području grada Trebinja, broj učenika je nešto manji - naglasio je Nadaždin.

ATV u posjedu prepiski:

ATV u posjedu prepiski: "Ne idite u školu, planiran je teroristički napad u Trebinju"

- Ja sam za te poruke jutros saznao. Ako je neko od roditelja to saznao, trebao je kontaktirati školu, a mi dalje institucijama. Mislimo da je napravljena neka nepotrebna panika. Imaju institucije koje su nadležne. Sa informacijama koje nisu provjerene, ne treba da se izlazi u javnost, to je širenje panike - istakao je Nadaždin.

Poruke

Roditelji nisu poslali djecu u školu zbog poruka koje su objavljene na jednoj od društvenih mreža.

Pojedine grupe roditelja učenika dobile poruke u kojima su postojale prijetnje za teroristički napad na jednu od škola u gradu.

Uhapšen osumnjičeni

Policijski službenici su došli do operativnih saznanja da je jedno ili više lica, priprema teroristički akt na jednu srednju školu na području grada Trebinja, rekao je načelnik PU Trebinje.

Drama u Trebinju, maloljetnik prijetio pokoljem u srednjoj školi

Drama u Trebinju, maloljetnik prijetio pokoljem u srednjoj školi

- Odmah po saznanju, obaviješteno je posebno Odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do lica iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično djelo - rekao je Laketa.

Laketa je naglasio da je maloljetnik uhapšen sinoć u 19 časova.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.