Предсједник Актива основних школа источне Херцеговине

Надаждин: Са информацијама које нису провјерене, не треба да се излази у јавност

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2024. 10:56

Бројни родитељи из Требиња јутрос нису послали дјецу у школу и вртиће након што су примили поруке о могућем терористичком нападу на једну од школа у граду.

Предсједник Актива основних школа источне Херцеговине Милорад Надаждин рекао је да је примјетан већи изостанак дјеце у школама у Полицама и Бреговима, док су у школу у Горици на наставу дошли углавном сви ученици.

- Када је у питању школа Свети Василије Острошки, стање је редовно. Ученици су на броју, нема панике. Што се тиче друге двије школе на подручју града Требиња, број ученика је нешто мањи - нагласио је Надаждин.

АТВ у посједу преписки:

АТВ у посједу преписки: "Не идите у школу, планиран је терористички напад у Требињу"

- Ја сам за те поруке јутрос сазнао. Ако је неко од родитеља то сазнао, требао је контактирати школу, а ми даље институцијама. Мислимо да је направљена нека непотребна паника. Имају институције које су надлежне. Са информацијама које нису провјерене, не треба да се излази у јавност, то је ширење панике - истакао је Надаждин.

Поруке

Родитељи нису послали дјецу у школу због порука које су објављене на једној од друштвених мрежа.

Поједине групе родитеља ученика добиле поруке у којима су постојале пријетње за терористички напад на једну од школа у граду.

Ухапшен осумњичени

Полицијски службеници су дошли до оперативних сазнања да је једно или више лица, припрема терористички акт на једну средњу школу на подручју града Требиња, рекао је начелник ПУ Требиње.

Драма у Требињу, малољетник пријетио покољем у средњој школи

Драма у Требињу, малољетник пријетио покољем у средњој школи

- Одмах по сазнању, обавијештено је посебно Одјељење за сузбијање корупције, организованог криминалитета и најтежег облика привредног криминалитета под чијим надзором су проведене одређене истражне радње. Радње које су проведене довеле су нас до лица из Билеће за које се сумњичи да је починило наведено кривично дјело - рекао је Лакета.

Лакета је нагласио да је малољетник ухапшен синоћ у 19 часова.

Пратите нас и путем Вибера