Sarajevo

Od ranije poznat policiji: Hasan dogovorio kupovinu Ajfona pa pobjegao sa telefonom

  • Izvor: ATV
  • 21.02.2024. 12:26

Kakanjski lopov Hasan Hajduković koji se predstavlja kao "Tarik", osumnjičen je da je u ponedjeljak ukrao Ajfon 14 pro maks, telefon vrijedan više od 1.750 KM.

Sve se dogodilo u tržnom centru u Novom Gradu (Sarajevo).

Naime, Sarajka Dajana, preko OLX-a, dala je oglas kako prodaje gore navedeni telefon. Zainteresovan za kupovinu, javio se "Tarik", s kojim je oštećena dogovorila sastanak u tržnom centru.

- Nazvao me preko OLX-a, jer sam prodavala telefon. On je rekao da ga kupuje za “suprugu”. Uredno smo se našli na kafi, sjedili oko jedan sat, dok smo čekali njegovu suprugu on je pregledao telefon. Doslovno mi je pokazivao slike djeteta, gdje radi, kao otac mu gradi zgrade i tako ta priča. Pokazao mi je njihovu instagram stranicu, baš sve djelovalo ok. Međutim, žena ne dolazi jer ima neke klijente koje ne može odbiti. Pa kao da odemo prekoputa do kancelarije da samo vidi telefon da je kod nje novac - priča Dajana, te nastavlja:

- Tako sam i uradila. On je uzeo telefon da joj odnese, ostavio mene ispred ulaza od zgrade i izašao na drugi izlaz. Generalno, vjerujem ljudima, nisam svjesna da u našem gradu ima i ovakvih prevaranata, ali se iskreno nadam da će policija riješiti slučaj i da ljudi neće opet biti prevareni od strane dotičnog “Tarika” - navela je Dajana.

Ako neko od građana prepoznaje dotičnu osobu, molim da se javi - dodala je Dajana.

Cijeli slučaj, prijavljen je MUP-u Kantona Sarajevo.

Hasan od ranije poznat policiji - krao kese iz džamije, telefone

Prema pisanju federalnih medija, Hasan je do sada, predstavljajući se kao "Tarik", krao mobilne telefone po Tuzli, Kaknju, Doboju, Sarajevu.

Takođe, jednom je od dječaka koji je išao iz škole, ukrao ruksak pun stvari.

Ni džamije nije poštedio, tamo je krao kese vjernih ljudi, kao i obuću.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)