Ministarstvo odbrane BiH

Pokrenut postupak protiv vojnika iz Foče koji je uhapšen zbog droge

 • Izvor: Agencije
 • 17.06.2022. 17:12

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH pokrenuli su postupak za utvrđivanje disciplinske i krivične odgovornosti pripadnika Oružanih snaga BiH Nemanje Tripkovića (28) iz Foče, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

"Zajednički štab OS BiH je danas zaprimio obavijest Operativnog centra Istočno Sarajevo MUP-a Republike Srpske, o tome da je pripadnik Oružanih snaga BiH lišen slobode zbog navedene sumnje. Odmah po prijemu obavijesti, nadležni u MO i OS BiH su pokrenuli istražne radnje iz svog domena djelovanja, a radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za ovaj slučaj", naveli su iz Ministarstva odbrane BiH.

Ukoliko se utvrdi da je vojno lice povrijedilo odredbe važećih zakonskih i podzakonskih propisa, ono će, u skladu sa stepenom prekršaja, biti adekvatno sankcionisano, saopšteno je iz Ministarstva.

Dodaju kako Oružane snage BiH osuđuju svaki oblik neprimjerenog ponašanja njihovih pripadnika.

"Oružane snage BiH oštro osuđuju svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika OS BiH, koje dovodi do povrede odredaba Etičkog kodeksa ponašanja te narušavanja ugleda Oružanih snaga BiH. Od svih pripadnika OS BiH se traži i očekuje da iskažu najveći stepen profesionalizma, moralnog i odgovornog ponašanja tokom obavljanja svojih profesionalnih, ali i svakodnevnih obaveza", navode iz Ministarstva odbrane BiH.


 • 14:15 Serija: Aviodžije (R) (12+)

  'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

 • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Naša Srpska