"Željezničar“

Pronađena droga, oružje i krivotvoreni dokumeti sa dva identiteta

  • Izvor: ATV
  • 26.09.2023. 15:42

U dvije akcije FUP-a uhapšene su dvije osobe te je pronađeno i oduzeto oružje, narkotici i krivotvorene isprave.

Akcija "Željezničar“ sprovedena je na području Kantona Sarajevo.

Na području Kantona Sarajevo uhapšen je M.Z. (61) koji je osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i krivotvorenje isprava.

Predmet ”Kodeks”: Optuženima 22 godine i 10 mjeseci zatvora

Predmet ”Kodeks”: Optuženima 22 godine i 10 mjeseci zatvora

"Prilikom pretresa pronađene su i određene količine bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge kokain i amfetamin, vaga za precizno vaganje, pištolj, puška i neutvđena količina municije, električni uređaj za ometanje signala te falsfikovani dokumenti BiH i Srbije sa dva različita identiteta“, saopšteno je iz FUP-a, prenosi Avaz.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

U drugoj operativnoj akciji u Konjicu, uhapšen je A.O. (28) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Vukanović parkirao automobil na ulazu u Narodnu skupštinu

Vukanović parkirao automobil na ulazu u Narodnu skupštinu

"Prilikom pretresa pronađena je određena količina suve zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i bijela praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin“, stoji u saopštenju.

Uhapšeni je kriminalistički obrađen u prostorijama PU Konjic. 

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog dijela.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.