Služba za poslove sa strancima

Rješenje o protjerivanju iz BiH za 19 osoba

  • 23.10.2023. 16:32

Službe za poslove sa strancima zajedno sa policijskim službenicima drugih policijskih agencija BiH, uspješno su realizovali združenu kriminalističko-taktičku akciju pod nazivom "Racija" na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj.

-  Postupajući u skladu sa Zakonom o strancima, Služba za poslove sa strancima je za 19 lica donijela rješenje o protjerivanju i odredila mjere stavljanje pod nadzor u Imigracioni centar u Istočno Sarajevo odakle će biti udaljeni sa teritorije BiH - saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Ovlaštena službena lica Službe za poslove sa strancima zajedno sa policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu, Graničnom policijom BiH, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH, te Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva BiH i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u ranim jutarnjim satima unutar PPC Blažuj učestvovali su u pomenutoj akciji, gdje su preduzete mjere i radnje iz nadležnosti Službe za poslove sa strancima.

- Služba za poslove sa strancima će u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, te pojačati aktivnosti i saradnju sa drugim policijskim agencijama na teritoriji BiH u pogledu kontrole stranih državljana, a sve u cilju podizanja stepena bezbjednosti, kako u Privremenim prihvatnim centrima Blažuj i Ušivak, tako i na području Kantona Sarajevo i BiH - ističe se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.