Lažno predstavljanje

S lažnog Fejsbuk naloga komentarisao ubistvo, pa ”zaradio” prijavu

Prijedorska policija izvršila je kriminalističku obradu nad N.V. iz Novog Grada zbog sumnje da je na Fejsbuku kreirao lažni nalog, sa stvarnim imenom i prezimenom, a zatim pisao uznemirujuće komentare.

Kako saznajemo N.V. je sa lažnim nalogom komentarisao ubistvo Jasmina Selimagića (36), koji je u junu ove godine izrešetan hicima iz automatske puške u kafiću u naselju Urije u Novog Gradu. 

”Policijski službenici identifikovali su N.V. koji je počinio krivično djelo lažno predstavljanje. Djelo je počinio tako što je kreirao Fejsbuk profil na ime drugog lica iz Novog Grada i sa istog javno objavio komentar uzenimirujućeg sadržaja koji se odnosi na ubistvo počinjeno u Novom Gradu u junu mjesecu ove godine”, navode u PU Prijedor.

Detalji ubistva u Novom Gradu: Otišao po pušku, u žrtvu ispalio čitav okvir i sačekao policiju

Detalji ubistva u Novom Gradu: Otišao po pušku, u žrtvu ispalio čitav okvir i sačekao policiju

Nezvanično saznajemo da u cijelom slučaju nisu sporni komentari koje je N.V. pisao, već to što ih je pisao s tuđim imenom i prezimenom. Stvarna osoba je zbog toga navodno imala određene neugodnosti zbog čega je cijeli slučaj i prijavljen policiji.

”Nad N.V. je izvršena kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta policija će protiv njega dostaviti izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru za počinjeno krivično djelo lažno predstavljanje”, navode u policiji.

Podsjetimo, za ubistvo Jasmina Selimagića osumnjičen je Milorad Cvjetojević iz Bosanske Krupe, koji je tokom sasalušanja u tužilaštvu priznao zločin.

Pratite nas i putem Vibera