Akcija

SIPA u prihvatnom centru Lipa

  • Izvor: Avaz
  • 05.12.2023. 10:19

Službenici SIPA izvršili su raciju u prihvatnom centru Lipa u Bihaću u cilju pronalaska lica koja tu nelegalno borave.

"Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u sklopu operativne akcije „ISTOK SWOT“, na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Lipa u Bihaću (u daljem tekstu: Centar) danas provode operativno taktičku radnju „racija“ šireg lokaliteta Centra, kojom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar Centra, te pregled lica, stvari i prostorija u cilju pronalaska lica koja tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika, i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih d‌jela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra, te identifikacija organizatora krivičnih d‌jela „Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog d‌jela krijumčarenje migranata“, iz člana 189a. KZ BiH i krivičnim d‌jelom „Krijumčarenje ljudi“, iz člana 189. KZ BiH, kao i drugih krivičnih d‌jela", saopšteno je iz ove agencije.

Racija se provodi u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko - sanskog kantona, te Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Unsko sanskog – kantona.

Više informacija biće poznato po okončanju aktivnosti.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.