Akcija "Građevinac"

Tražili novac, pa upali u policijsku zamku!

  • Izvor: ATV
  • 21.10.2023. 12:35

Stefan Vuksan i Dragoljub Grmuša, koji su uhapšeni u akciji "Građevinar" zbog sumnje da su prijeteći smrću od Banjalučanina iznudili 15.000 KM, sprovedeni su u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Kako saznaje ATV Vuksan je praktično uhapšen na djelu nakon što je upao u policijsku zamku.

"On je danima, zajedno sa Grmušom, prijetio žrtvi i zastrašivao je, tražeći novac. Dogovorili su sastanak kako bi preuzeo traženih 15.000 KM. Primopredaju su pratili policijski istražioci i čim je Vuksan uzeo novac, usljedila je munjevita akcija hapšenja", kaže izvor blizak istrazi, dodajući da je novac pronađen kod Vuksana u automobilu "folksvagen".

Inače, obojica osumnjičenih su već dolazili u sukob sa zakonom i imaju nasilničku prošlost. U posljednje tri godine protiv njih je podneseno više prijava. Vuksan je privođen zbog nanošenja lakih i teških tjelesnih povreda, nasilja u porodici, ugrožavanja sigurnosti, proganjanja i slično.

S druge strane Grmuša je u aprilu ove godine uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo polne zloupotrebe djeteta starijeg od 15 godina, te iskorištavanja djece za pornografiju na štetu 16-godišnje đevojke. Nakon hapšenja su mu određene mjere zabrane prilaska žrtvi koje je prekršio i zbog toga završio u pritvoru. Prethodno je osuđivan zbog ugrožavanja javnog saobraćaja. U medijima se navodilo da je Grmuša blizak sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem i da je svojevremeno radio kao njegov tjelohranitelj.

Uhapšeno šest osoba iz Bajine Bašte zbog pucnjave u Užicu

Uhapšeno šest osoba iz Bajine Bašte zbog pucnjave u Užicu

Vuksanu i Grmuši na teret se stavlja da su počinili krivično djelo iznude za koje je zakonom zaprijećena kazna od dvije do 10 godina zatvora.

U naredna 24 sata njih će ispitati predmetni tužilac koji će nakon toga donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Pratite nas i putem Vibera