Акција "Грађевинац"

Тражили новац, па упали у полицијску замку!

  • Извор: АТВ
  • 21.10.2023. 12:35

Стефан Вуксан и Драгољуб Грмуша, који су ухапшени у акцији "Грађевинар" због сумње да су пријетећи смрћу од Бањалучанина изнудили 15.000 КМ, спроведени су у Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци.

Како сазнаје АТВ Вуксан је практично ухапшен на дјелу након што је упао у полицијску замку.

"Он је данима, заједно са Грмушом, пријетио жртви и застрашивао је, тражећи новац. Договорили су састанак како би преузео тражених 15.000 КМ. Примопредају су пратили полицијски истражиоци и чим је Вуксан узео новац, усљедила је муњевита акција хапшења", каже извор близак истрази, додајући да је новац пронађен код Вуксана у аутомобилу "фолксваген".

Иначе, обојица осумњичених су већ долазили у сукоб са законом и имају насилничку прошлост. У посљедње три године против њих је поднесено више пријава. Вуксан је привођен због наношења лаких и тешких тјелесних повреда, насиља у породици, угрожавања сигурности, прогањања и слично.

С друге стране Грмуша је у априлу ове године ухапшен због сумње да је починио кривично дјело полне злоупотребе дјетета старијег од 15 година, те искориштавања дјеце за порнографију на штету 16-годишње ђевојке. Након хапшења су му одређене мјере забране приласка жртви које је прекршио и због тога завршио у притвору. Претходно је осуђиван због угрожавања јавног саобраћаја. У медијима се наводило да је Грмуша близак са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем и да је својевремено радио као његов тјелохранитељ.

Ухапшено шест особа из Бајине Баште због пуцњаве у Ужицу

Ухапшено шест особа из Бајине Баште због пуцњаве у Ужицу

Вуксану и Грмуши на терет се ставља да су починили кривично дјело изнуде за које је законом запријећена казна од двије до 10 година затвора.

У наредна 24 сата њих ће испитати предметни тужилац који ће након тога донијети одлуку о евентуалном приједлогу за притвор.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!