Poznat je po krivičnim djelima.

U pucnjavi u Sarajevu likvidiran vođa narko mreže Haris Osterdal

  • Izvor: ATV
  • 31.10.2023. 19:30

Muškarac koji je večeras ubijen na Stupu u Sarajevu je švedski državljanin Haris Osterdal, za koga švedski mediji navode da je vođa narko mreže.

Osim toga, poznat je po brojnim krivičnim djelima.

Osterdal, prema podacima švedske policije, najvjerovatnije ima 30 godina. Sa bratom Denisom se bavi prodajom narkotika, za šta su i osuđivani.

Švedski mediji navode da je Osterdal vođa narko mreže "Profit" te da je prije pet godina posljednji put osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i to zbog organizovanja narko lanca.

Poznat identitet ubijenog u Sarajevu!

Poznat identitet ubijenog u Sarajevu!

Osim toga je, zajedno s bratom, bio osuđivan i zbog prekršaja o korištenju oružja, podmićivanja, dopinga, nedozvoljene vožnje te korištenja Fejsbuka za prodaju droge i kućnu dostavu, prenijeli su sarajevski mediji.

Inače, pucnjava se dogodila oko 16:30 sati večeras u naselju Bulevar gdje su dvojica muškaraca na biciklu ispalila rafal u državljanina Švedske. Tom prilikom je povrijeđen i bh. državljanin.

Napadači su imali ruksak u koji su upadale čahure te su vrlo brzo pobjegli s mjesta pucnjave.

Policija je potvrdila da je ubijena jedna osoba, a da se drugoj utvrđuje stepen povreda. Ogradili su mjesto pucnjave, blokirali dio naselja, a u toku je i potrega za napadačima.

Pratite nas i putem Vibera