U luksuznoj zgradi

U Sarajevu uhapšen Giba: Svjedok-saradnik ga odao na suđenju Belivukovom klanu

  • Izvor: Kurir
  • 18.09.2023. 12:42

Dušan Jovanović Giba uhapšen je u luksuznom sarajevskom stambenom kompleksu, a javnosti je poznat kao saradnik Belivukovog klana, ali i vračarske kriminalne grupe.

Naime, svjedok-saradnik u postupku koji se pred beogradskim Specijalnim sudom vodi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Bojan Hrvatin, dok je javno govorio o ubistvu visokopozicioniranih pripadnika škaljarskog klana, Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu 2020. godine, otkrio je imena egzekutora.

O Jovanovićevim poslovima na suđenju Belivukovoj grupi, Bojan Hrvatin je ispričao da je bio jedan od pucača na Krfu, sa "kavčaninom" Vladimirom Vojinovićem.

Djevojka iz Srbije preminula u hotelu na Kritu

Djevojka iz Srbije preminula u hotelu na Kritu

"Na stadionu Partizana vidio sam i izvijesnog Dušana Jovanovića, koga poznajem iz Centralnog zatvora, a na stadionu je bio u društvu Marka Miljkovića. Miljković mi je tada rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak Dom“, ispričao je Hrvatin u Specijalnom sudu.

"Ja sam se poslije hapšenja ove grupe viđao sa Vladom Vojinovićem koji je isto učestvovao u dvostrukoj likvidaciji, i Dušanom, a Miljković mi je još ispričao da je treći svjedok-saradnik Nikola Spasojević (kum Marka Miljkovića prim.aut.) imao zadatak da im donosi hranu i sve što treba, i rekli su mu da su bili zabrinuti da će ih odati. Dušan mi je rekao, da je bio i njihov drugar Dijaz, rođak visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana“, dodao je.

Dobročinstvo Stanivukovićeve porodice o gradskom trošku

Dobročinstvo Stanivukovićeve porodice o gradskom trošku

Takođe, stariji brat sada uhapšenog Dušana Jovanovića Gibe, Vuk Jovanović, teško je ranjen na Karaburmi prije nešto više od godinu dana.

"Poslije samog ranjavanja Vuka Jovanovića, policija je kao opciju računala i to da je on upucan kao upozorenje bratu Dušanu. Opomena za Dušana i njegova poslovanja, bila je baš ranjavanje njegovor rođenog brata“, kaže izvor Kurira.

Kako podsjeća izvor, Vuk jeste bio od ranije poznat policiji i nije htio sa njima da sarađuje poslije pucnjave, ali isto tako je bilo jasno da nije bio dovoljno upleten u kriminalne radnje da bi došlo do pokušaja ubistva.

"Dušan je bio blizak čitavom kavačkom klanu, a Vuk nije bio u tim vodama, ništa više nego što je imao vjerovatno određena saznanja od brata“, kaže izvor.


Šulić: Početkom narednog mjeseca proizvodi po sniženim cijenama

Šulić: Početkom narednog mjeseca proizvodi po sniženim cijenama


Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.