У луксузној згради

У Сарајеву ухапшен Гиба: Свједок-сарадник га одао на суђењу Беливуковом клану

  • Извор: Курир
  • 18.09.2023. 12:42

Душан Јовановић Гиба ухапшен је у луксузном сарајевском стамбеном комплексу, а јавности је познат као сарадник Беливуковог клана, али и врачарске криминалне групе.

Наиме, свједок-сарадник у поступку који се пред београдским Специјалним судом води против криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, Бојан Хрватин, док је јавно говорио о убиству високопозиционираних припадника шкаљарског клана, Алана Кожара и Дамира Хаџића на Крфу 2020. године, открио је имена егзекутора.

О Јовановићевим пословима на суђењу Беливуковој групи, Бојан Хрватин је испричао да је био један од пуцача на Крфу, са "кавчанином" Владимиром Војиновићем.

Дјевојка из Србије преминула у хотелу на Криту

Дјевојка из Србије преминула у хотелу на Криту

"На стадиону Партизана видио сам и извијесног Душана Јовановића, кога познајем из Централног затвора, а на стадиону је био у друштву Марка Миљковића. Миљковић ми је тада рекао да је Душан Јовановић један од егзекутора Кожара и Хаџића. На Скају је Јовановић имао надимак Дом“, испричао је Хрватин у Специјалном суду.

"Ја сам се послије хапшења ове групе виђао са Владом Војиновићем који је исто учествовао у двострукој ликвидацији, и Душаном, а Миљковић ми је још испричао да је трећи свједок-сарадник Никола Спасојевић (кум Марка Миљковића прим.аут.) имао задатак да им доноси храну и све што треба, и рекли су му да су били забринути да ће их одати. Душан ми је рекао, да је био и њихов другар Дијаз, рођак високопозиционираног припадника кавачког клана“, додао је.

Доброчинство Станивуковићеве породице о градском трошку

Доброчинство Станивуковићеве породице о градском трошку

Такође, старији брат сада ухапшеног Душана Јовановића Гибе, Вук Јовановић, тешко је рањен на Карабурми прије нешто више од годину дана.

"Послије самог рањавања Вука Јовановића, полиција је као опцију рачунала и то да је он упуцан као упозорење брату Душану. Опомена за Душана и његова пословања, била је баш рањавање његовор рођеног брата“, каже извор Курира.

Како подсјећа извор, Вук јесте био од раније познат полицији и није хтио са њима да сарађује послије пуцњаве, али исто тако је било јасно да није био довољно уплетен у криминалне радње да би дошло до покушаја убиства.

"Душан је био близак читавом кавачком клану, а Вук није био у тим водама, ништа више него што је имао вјероватно одређена сазнања од брата“, каже извор.


Шулић: Почетком наредног мјесеца производи по сниженим цијенама

Шулић: Почетком наредног мјесеца производи по сниженим цијенама


Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.