Krvavi obračun

U tuči u centru Banjaluke ubijen mladić

  • 18.10.2018. 19:05

U centru Banjaluke noćas je ubijen 29-godišnji Bojan Milovanović iz Kozarske Dubice. Banjalučka policija uhapsila je Gorana Bilčara iz Trna i Marka Mihajlovića iz Banjaluke, koji su osumnjičeni da su nasmrt pretukli mladića, a potom pokušali da pobjegnu u automobilu.

Policija je izuzimanjem snimaka sa bezbjednosnih kamera objekta u blizini mjesta obračuna identifikovala osumnjičene i njihove autobomile. Ispituje se više lica da bi se rasvijetlile sve okolnosti.

Kako saznajemo, krvavom obračunu u ulici Nikole Pašića prethodila je svađa dvije grupe mladića ispred obližnje pekare. Obračun se nastavio na raskrsnici gdje su mladići naglo zaustavili automobile. Jedan od njih se sumnjiči se da je Milovanoviću šrafcigerom nanio povrede vrata i glave, kojima je na mjestu i preminuo.  

Uviđaj je obavila policija sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koje je preuzelo slučaj i naredilo obdukciju tijela.

"Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, a naložena je i obdukcija beživotnog tijela, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske. Istraga u vezi sa ovim događajem je u toku", istakla je Maja Đaković, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci. 

Nezvanično, saznajemo da je većina aktera bila pod uticajem alkohola, a da je krvavom obračunu prethodila svađa zbog incidenta u saobraćaju. 

Nezvanično, u grupi u kojoj su i dvojica osumnjičenih bilo je pet mladića, a u drugoj stradali Milovanović sa jednim drugom. Kako saznajemo, niko od aktera nije od ranije poznat policiji, a  okolnosti koje su dovele do krvavog obračuna tek treba da se utvrde.