Vanjaluka

Uhapšeni u akciji "Omerta" sprovedeni u Tužilaštvo

  • Izvor: ATV
  • 24.10.2023. 09:26

Šetorica uhapšenih u akciji ”Omerta" sprovedeni su upravo u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Tužilaštvu su predati Aleksandar Miletić, Marinko Damjanović, Boris Grujić, Nemanja Kerezović, Aleksandar Antonić i Nemanja Milinović svi iz Banjaluke.

Svi detalji akcije

Svi detalji akcije "Omerta“: Šta se izdešavalo od marta do danas

Svi su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet droge. Osumnjičene će tokom dana ispitati predmetni tužilac koji će nakon toga dobijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Podsjetimo u bjekstvu su Anđelo Miletić i Slobodan Stanković za kojima su raspisane potjernice, a policiji je nedostupan i Vidan Prole.

Pogledajte šta je oduzeto u akciji

Pogledajte šta je oduzeto u akciji "Omerta“

Akcijom je obuhvaćen i Saša Kresojević koji se od avgusta nalazi u pritvoru KPZ Banjaluka na Tunjicama nakon što je u automobilu ”audi”, koji je koristio pronađen 1,1 kilogram bijelog praha, za koji je vještačenjem potvrđeno da je kokain.

OJT Banjaluka saopštilo je da im je PU Banjaluka dostavila izvještaj protiv  deset osumnjičenih zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, dok je jedno osumnjičeno lice je počinilo i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

”Izvještaj je dostavljen protiv: Anđela Miletića (26), koji je nedostupan organima gonjenja, Aleksandra Miletića (29), Marinka Damjanovića (27), Saše Kresojevića (33), koji je u pritvoru, Borisa Grujića (42), Nemanje Kerezovića (31), Aleksandra Antonića (33), Nemanje Milinovića (28), Slobodana Stankovića (27), koji je nedostupan organima gonjenja, i Vidana Prole (27), koji je nedostupan organima gonjenja”, saopštilo je OJT Banjaluka.

Dodaju da se osumnjičenima na teret stavlja da su od septembra 2020. do 23. oktobra ove godine nabavljali, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali kokain i marihuanu korisnicima u Banjaluci i Laktašima.

Prema riječima načelnika PU Banjaluka Đurice Vukelića istraga u ovom predmetu je vođena od marta ove godine. Od tada do danas u akciji je pronađeno je i oduzeto oko 1,66 kilograma kokaina, oko 400 grama marihuane, više digitalnih vaga, dvije vojne puške, pištolj, municija, veća količina novca, automobil i dokumentacija o imovini koja će biti predmet dalje finansijske istrage.

Akcija ”Omerta”: Trojica u bjekstvu, zaplijenjena dva kilograma droge

Akcija ”Omerta”: Trojica u bjekstvu, zaplijenjena dva kilograma droge


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.