Вањалука

Ухапшени у акцији "Омерта" спроведени у Тужилаштво

  • Извор: АТВ
  • 24.10.2023. 09:26

Шеторица ухапшених у акцији ”Омерта" спроведени су управо у Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци.

Тужилаштву су предати Александар Милетић, Маринко Дамјановић, Борис Грујић, Немања Керезовић, Александар Антонић и Немања Милиновић сви из Бањалуке.

Сви детаљи акције

Сви детаљи акције "Омерта“: Шта се издешавало од марта до данас

Сви су осумњичени за неовлаштену производњу и промет дроге. Осумњичене ће током дана испитати предметни тужилац који ће након тога добијети одлуку о евентуалном приједлогу за притвор.

Подсјетимо у бјекству су Анђело Милетић и Слободан Станковић за којима су расписане потјернице, а полицији је недоступан и Видан Проле.

Погледајте шта је одузето у акцији

Погледајте шта је одузето у акцији "Омерта“

Акцијом је обухваћен и Саша Кресојевић који се од августа налази у притвору КПЗ Бањалука на Туњицама након што је у аутомобилу ”ауди”, који је користио пронађен 1,1 килограм бијелог праха, за који је вјештачењем потврђено да је кокаин.

ОЈТ Бањалука саопштило је да им је ПУ Бањалука доставила извјештај против  десет осумњичених због постојања основа сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге, док је једно осумњичено лице је починило и кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

”Извјештај је достављен против: Анђела Милетића (26), који је недоступан органима гоњења, Александра Милетића (29), Маринка Дамјановића (27), Саше Кресојевића (33), који је у притвору, Бориса Грујића (42), Немање Керезовића (31), Александра Антонића (33), Немање Милиновића (28), Слободана Станковића (27), који је недоступан органима гоњења, и Видана Проле (27), који је недоступан органима гоњења”, саопштило је ОЈТ Бањалука.

Додају да се осумњиченима на терет ставља да су од септембра 2020. до 23. октобра ове године набављали, држали ради продаје, посредовали у продаји и продавали кокаин и марихуану корисницима у Бањалуци и Лакташима.

Према ријечима начелника ПУ Бањалука Ђурице Вукелића истрага у овом предмету је вођена од марта ове године. Од тада до данас у акцији је пронађено је и одузето око 1,66 килограма кокаина, око 400 грама марихуане, више дигиталних вага, двије војне пушке, пиштољ, муниција, већа количина новца, аутомобил и документација о имовини која ће бити предмет даље финансијске истраге.

Акција ”Омерта”: Тројица у бјекству, заплијењена два килограма дроге

Акција ”Омерта”: Тројица у бјекству, заплијењена два килограма дроге


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм