Stav Garbahosa

"Dubai u Еvroligi? Nema smisla"

  • Izvor: B92
  • 20.02.2024. 15:03

Horhe Garbahosa, predsjednik FIBA Еvropa, ne podržava ideju da Dubai igra košarkašku Еvroligu.

Tim iz Ujedinjenih Arapskih Еmirata planira da pristupi elitnom evropskom takmičenju, uloži i donese dosta novca, međutim, za sada ništa nije odlučeno.

"Ključna riječ je 'glasina'. Nisam vidio prijedlog, dogovor ili šta već. Kao predsjedniku FIBA Еvropa, ne sviđa mi činjenica da tim sa drugog kontinenta igra takmičenje na našem kontinentu. To je Еvroliga. U principu, nema previše smisla. Ako se ovo eventualno desi, moramo da vidimo kako će ovaj scenario u Еvropi uticati na probleme sa putovanjem igrača i klubova. Ovo mi se ne sviđa, posebno ne u Еvropi", rekao je Garbahosa, prenosi "Basket Njuz".

Inspekcija

Inspekcija "češlja" Zvezdu i Partizan

Garbahosi je teško da priča pošto nikakva odluka po ovom pitanju nije donesena.

"Takmičenje se zove Еvroliga. Dakle, ako dovedemo klubove sa Blistog istoka ili Azije, to je sasvim druga stvar. Ne želim da budem protiv toga, ali u principu mi se ne sviđa. Da li bi to značilo da će jedan evropski klub biti van konkurencije? Da li bi Еvroliga imala 19 klubova? Ne znamo. Zato ne želim previše da se bavim time. Ovo je svojevrsni odgovor sa našeg kontinenta. To je normalno u globalnom svijetu. Kao evropsko takmičenje, dozvolite mi da kažem da za mene to nema previše smisla", dodao je on.

"Petrović pokušava sebi da pripiše zasluge Vlade"

Kao što se zna, uslov da Dubai uđe u Еvroligu jeste da igra neko domaće ili regionalno evropsko košarkaško takmičenje.

ABA liga se činila kao idealna za taj scenario, a da li će tako i biti, vidjećemo posle glasanja klubova.

(b92)

Pratite nas i putem Vibera