Uprkos porazu

Košarkašice Srbije idu na Olimpijske igre

  • Izvor: Kurir
  • 12.02.2024. 07:10

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre u Pariz, jer joj je za to bilo dovoljno da pobijedi Brazil, domaćina kvalifikacionog turnira.

To što su izabranice Marine Maljković izgubile u preostale dvije utakmice, protiv Njemačke i protiv Australije nije bilo ključno, jer je u posljednjem meču grupe Njemačka pobijedila Brazil 73:71 i ostavila ga jedinog bez pobjede i plasmana na kvalifikacionom turniru. 

Poslije meča od dva sata i 20 minuta i konačne pobjede Njemačke, Srpkinje su skočile sa svojih mjesta u gledalištu i slavile uspjeh!

Iz grada Belem u Pariz išle su tri od četiri ekipe i to će biti Australija (3-0), Njemačka (2-1) i Srbija (1-2), koja igrom nije blistala, ali imaće pred sobom pet i po mjeseci da radi na igri pod vođstvom selektorke Marine Maljković. 

Amerikanka sa srpskim pasošem Ivon Anderson bila je najbolji strijelac kvalifikacionog turnira sa impresivnih 19 poena po meču, a uz nju reprezentaciju Srbije do uspjeha je vodila i Dragana Stanković, sa prosjekom od 14 poena po utakmici.

Vrijedno svake pohvale je to što je i ova generacija srpskih košarkašica uspjela da bez dugogodišnjih nosilaca igre produži kontinuitet učestvovanja na Olimpijskim igrama, na kojim će Srbija poslije osam godina imati i muški i ženski tim!

Pratite nas i putem Vibera