Trener KK Mega

Marko Barać za ATV: Sistemski rad tajna uspjeha kluba

  • Izvor: ATV
  • 24.10.2023. 18:47

Pobjeda košarkaša Mege protiv Partizana odjeknula je regionom, a mladi tim koji i ove sezone sa klupe predvodi Marko Barać još jednom je pokazao da će svi morati da se namuče ukoliko žele da im skinu skalp.

Najmlađi trener u regionalnom takmičenju za ATV kaže da je sinoć ostvaren veliki uspjeh, ali da je ekipa već sada okrenuta ka pripremi duela protiv Budućnosti. 

"Sigurno velika pobjeda za nas. Vjerovatno još nisam ni svjestan koliko je to odjeknulo i koliko je velika stvar napravljena. Utakmicu smo pripremali kao i svaku drugu, vrijedno smo trenirali i izašli vrlo hrabro što nam se na kraju i isplatilo", rekao je Barać na početku razgovora. 

Kao što stara sportska kaže da se uvijek sve vrati, tako je i košarkaše Mege pogledala sreća, koja je izostala u prva dva kola kada su na jednu loptu poraženi od čačanskog Borca i Cedevita Olimpije. 

"Kada je ova igra u pitanju faktor sreće je uvijek veoma važan. Međutim, kada se svedu računi to se sve uvijek vrati i dođe na 50-50. Mi smo istorijski mlad tim sa velikim brojem tinejdžera i prosjekom koji je negdje oko 19 godina. Još nismo završili sa našim napretkom i odrastanjem, sigurno će biti još neizvjesnih završnica u kojima će nedostajati iskustvo, ali siguran sam da ćemo, kako sezona bude odmicala, biti još bolji i ovakve situacije rješavati u našu korist", izjavio je Barać. 

Mega je i prošle godine imala mladu ekipu, a svih minulih sezona klub je bio rasadnik mladih i talentovanih igrača koji upravo u Megi steknu košarkašku afirmaciju i kasnije ostvaruju vrhunski potencijal. Barać kaže da je tajna u sistemskom radu. 

"Postoji vrlo jasno postavljen i definisan sistem, a ja bih ga nazvao košarkaškom kulturom koju svi pratimo i koja daje izvanredne rezultate, prije svega u tom napretku igrača i njihovom daljem koraku u karijeri. Puno igrača iz Mege izašlo je u NBA, puno ih igra najbolju košarku u Еvropi, a na sve to klub bilježi vrhunske rezultate na terenu. Prije nekoliko godina osvojen je Kup Radivoja Koraća, igrano je finale ABA lige, domaćeg prvenstva, a prošle sezone smo napravili rekordnu seriju rezultata kada smo slavili na devet od deset utakmica. Kada su stvari tako posložene, kada svako radi svoj dio posla i kada postoji dobro razumijevanje unutar sistema rezultat je neminovan", naglašava Barać. 

Kaže da pohvale prijaju, ali da ekipa već sada razmišlja o narednim izazovima. 

"Što se mene i stručnog štaba tiče mi smo glavama uveliko u narednoj utakmici. Naravno, momci znaju da je prioriet prvi sljedeći trening i rad na sebi. Optimista sam da će im ovaj rezultat dati vjetar u leđa, ništa ne uspijeva tako dobro kao uspjeh. Samo dodatno samopouzdanje može da izađe iz toga, a moj posao je da ne dozvolim da polete", zaključio je Barać. 

Utakmica protiv Budućnosti u petom kolu ABA lige na programu je u subotu u Podgorici od 19 časova. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program