Еvroliga

Zvezda nakon preokreta srušila Fenerbahče

  • Izvor: Agencije
  • 02.01.2024. 20:54

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Fenerbahče u Istanbulu, rezultatom 76:85, u okviru 18. kola Еvrolige.

Crveno-bijeli su trenutno na sedam pobjeda i 11 poraza, dok je ekipa iz Istanbula na skoru 11-7.

Zvezda je uspjela da nadoknadi -10 iz drugog poluvremena i dođe do sigurne pobjede.

Crveno-bijeli su dobro ušli u meč, najraspoloženiji je bio Džoel Bolomboj na samom startu, ali mu se priključio i Rokas Gedraitis, koji je sa dvije vezan trojke uspio da održi prednost svoje ekipe – 10:11.

Ipak, sredinom prvog kvartala se raspucao Fenerbahče, Jam Madar je prvo fauliran za tri penača, potom je pogodio trojku, da bi u završnici iste pogodio i Tajer Dorsi za najveću prednost domaće ekipe – 26:18.

Еkipa iz Istanbula je bila dobro šuterski raspoložena u prvoj dionici. Uspjela je da ubaci četiri trojke iz isto toliko pokušaja, dok je Zvezda bila dobra za dva poena, a za tri 2/7.

Еkipa Janisa Sferopulosa je "pojačala" odbranu u nastavku meča, poslije uvodnih poena Madara, uslijedila je 6:0 serija gostiju, koju su prekinuli Sestina i Dorsi, kako bi Fener došao do velikih +9 (33:24).

Uslijedio je prazan hod obje ekipe, a na tri minuta do kraja, to je prekinuo Bolomboj sa linije penala, da bi seriju nastavili Adam Hanga i Nikola Topića za potpuni egal – 33:31.

Do kraja prvog poluvremena, Najdžel Hejs-Dejvis je uspio da upiše poene za Fenerbahče, a na drugoj strani sa linije penala Hanga i Bolomboj su doveli Zvezdu na -1 (35:34).


Gigant proglasio bankrot na početku godine, zatvara radnje

Gigant proglasio bankrot na početku godine, zatvara radnje

Četvrta četvrtina je krenula fantastično, u meč su se uključili i Lazić, Tobi i Jago i serijom 11:0 doneli veliku prednost od šest poena, velika prednost za ovakav meč.

Na kraju smo imali penal završnicu, ali do toga je dovela odlična igra Nedovića i ključna pogođena trojka preko Džonatana Motlija. Treba se pohvaliti i staložena igra svih igrača koji su ulazili sa klupe.

Najbolji pojedinac ovog meča za Zvezdu bio je Bolomboj sa 24 poena (rekord karijere) i šest skokova, za indeks korisnosti 31. Giedraitis je odigrao odlično, postigao je 19 poena i uhvatio sedam skokova, a priključilo se Hanga sa 12 poena. Nikola Topić je postigao četiri poena i podijelio četiri asistencije. Miloš Teodosić je imao šest poena i osam asistencija.

U ekipi domaćina Hejs - Dejvis je imao 21 poen i devet skokova, a pratili su ga Vilbekin sa 14, odnosno Motli sa 11 poena. Jam Madar je postigao osam poena, a Gudurić je ubacio samo tri poena.

Sljedeći meč u Еvroligi Zvezda će igrati pred svojim navijačima i to protiv Večitog rivala Partizana u četvrtak.


(Foto: Iks / KK Crvena zvezda)

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.