Евролига

Звезда након преокрета срушила Фенербахче

  • Извор: Агенције
  • 02.01.2024. 20:54

Кошаркаши Црвене звезде су савладали Фенербахче у Истанбулу, резултатом 76:85, у оквиру 18. кола Евролиге.

Црвено-бијели су тренутно на седам побједа и 11 пораза, док је екипа из Истанбула на скору 11-7.

Звезда је успјела да надокнади -10 из другог полувремена и дође до сигурне побједе.

Црвено-бијели су добро ушли у меч, најрасположенији је био Џоел Боломбој на самом старту, али му се прикључио и Рокас Гедраитис, који је са двије везан тројке успио да одржи предност своје екипе – 10:11.

Ипак, средином првог квартала се распуцао Фенербахче, Јам Мадар је прво фаулиран за три пенача, потом је погодио тројку, да би у завршници исте погодио и Тајер Дорси за највећу предност домаће екипе – 26:18.

Екипа из Истанбула је била добро шутерски расположена у првој дионици. Успјела је да убаци четири тројке из исто толико покушаја, док је Звезда била добра за два поена, а за три 2/7.

Екипа Јаниса Сферопулоса је "појачала" одбрану у наставку меча, послије уводних поена Мадара, услиједила је 6:0 серија гостију, коју су прекинули Сестина и Дорси, како би Фенер дошао до великих +9 (33:24).

Услиједио је празан ход обје екипе, а на три минута до краја, то је прекинуо Боломбој са линије пенала, да би серију наставили Адам Ханга и Никола Топића за потпуни егал – 33:31.

До краја првог полувремена, Најџел Хејс-Дејвис је успио да упише поене за Фенербахче, а на другој страни са линије пенала Ханга и Боломбој су довели Звезду на -1 (35:34).


Гигант прогласио банкрот на почетку године, затвара радње

Гигант прогласио банкрот на почетку године, затвара радње

Четврта четвртина је кренула фантастично, у меч су се укључили и Лазић, Тоби и Јаго и серијом 11:0 донели велику предност од шест поена, велика предност за овакав меч.

На крају смо имали пенал завршницу, али до тога је довела одлична игра Недовића и кључна погођена тројка преко Џонатана Мотлија. Треба се похвалити и сталожена игра свих играча који су улазили са клупе.

Најбољи појединац овог меча за Звезду био је Боломбој са 24 поена (рекорд каријере) и шест скокова, за индекс корисности 31. Гиедраитис је одиграо одлично, постигао је 19 поена и ухватио седам скокова, а прикључило се Ханга са 12 поена. Никола Топић је постигао четири поена и подијелио четири асистенције. Милош Теодосић је имао шест поена и осам асистенција.

У екипи домаћина Хејс - Дејвис је имао 21 поен и девет скокова, а пратили су га Вилбекин са 14, односно Мотли са 11 поена. Јам Мадар је постигао осам поена, а Гудурић је убацио само три поена.

Сљедећи меч у Евролиги Звезда ће играти пред својим навијачима и то против Вечитог ривала Партизана у четвртак.


(Фото: Икс / КК Црвена звезда)

Пратите нас и путем Вибера