Episkop Joanikije: Umnožiti molitve za pokoj duše patrijarha Irineja

  • 20.11.2020. 17:36

Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Joanikije je, povodom upokojenja Njegove svetosti patrijarha Irineja, pozvao sveštenstvo, monaštvo i vjerni narod da umnože molitve za pokoj duše.

Vladika Јoanikije naveo je da je do dana sahrane blagosiljano pominjanje patrijarha Irineja na jutarnjoj i večernjoj službi, te proiznošenje zaupokojene jektenije na liturgiji.

Blagosiljano je i vršenje malog pomena po okončanju jutarnje i večernje službe, a na liturgiji, poslije zaamvone molitve, zvonjenje zvona na svim sabornim hramovima i manastirima u 10.00, 12.00 i 14.00 časova.

"Neka Gospod, dušu od nas novopredstavljenog sluge svoga svetopočivšeg patrijarha srpskog Irineja, nastani u Avraamovom naručju, sa pravednima pribroji i daruje mu vječan spomen", saopštio je episkop Јoanikije, koji je i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej preminuo je jutros u 90. godini u Vojnoj kovid bolnici Karaburma u Beogradu od posljedica virusa korona. Patrijarh Irinej biće sahranjen u nedjelju, 22. novembra, u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program