Bukurešt

Hoće li Crna Gora slati vojnike u Ukrajinu?

  • Izvor: ATV
  • 12.03.2024. 17:25

Ne stišava se bura nakon izjave francuskog predsjednika Еmanuela Makrona da bi NATO trebalo da pošalje vojnike u Ukrajinu.

Posljednji u nizu se o toj temi oglasio predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, koji je odbacio ovu mogućnost.

On je rekao da slanje pripadnika Vojske Crne Gore u Ukrajinu nije trenutno opcija, niti je to predmet bilo kakvih razgovora.

Milatović, koji se sastao sa predsjednikom Rumunije Klausom Johanisom u Bukureštu, rekao je da proces evropske integracije predstavlja prioritet crnogorske spoljne politike i izrazio očekivanje da će Crna Gora do 2028. godine postati punopravna članica ЕU.


Samo u BiH: Autom uletio u rupu na putu duboku 5 metara

Samo u BiH: Autom uletio u rupu na putu duboku 5 metara

Tokom sastanka je istaknuta važnost savezništva dvije države u okviru NATO i iskazana potpuna posvećenost dvije zemlje zajedničkom sagledavanju regionalnih bezbjednosnih izazova, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Predsjednik Rumunije je naglasio da zvanični Bukurešt snažno podržava evropski put Crne Gore, dodavši da je ta zemlja važan partner koji značajno doprinosi stabilnosti zapadnog Balkana.


(Foto: Vojska Crne Gore)

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.