Nagla promjena vremena

Hrvati dobili SMS upozorenja od Civilne zaštite

  • Izvor: Kurir
  • 18.01.2024. 16:06

Civilna zaštita danas poslijepodne je građanima Hrvatske poslala poruke upozorenja o promijeni vremena koja slijedi.

"Oprez: u petak snijeg, olujni vjetar, opasni uslovi za saobraćaj! Sniježni pokrivač u gorju veći od 30 cm, mećava, nanosi. Duž obale ujutro naglo orkanska bura", stoji u upozorenju MUP-a. Poruke su došle i na engleskom i na njemačkom jeziku.

Еvropska država uvodi restrikcije influenserima - kazne i do 250.000 evra

Еvropska država uvodi restrikcije influenserima - kazne i do 250.000 evra

"U petak od ranog jutra u Primorsko-goranskoj, zapadnom i jugozapadnom delu Karlovačke i Ličko-senjskoj županiji snijeg, olujan vetar, mećava, a u višim predelima snežni pokrivač veći od 30 cm. Duž obale ujutro naglo će duvati orkanska bura. Opasni uslovi u saobraćaju", stoji u poruci.

DHMZ najavio naglu promjenu vremena

Za danas je najavljeno neuobičajeno toplo vrijeme s temperaturama između 12 i 17 stepeni Celzijusa. Ali, onda stiže promjena koja donosi naglo zahlađenje. Nova promjena vremena započela je padom atmosferskog pritiska vazduha. Na svim stanicama DHMZ-a bilježi se postepen pad koji će se nastaviti do danas poslepodne, objavio je DHMZ u posebnom saopštenju.

Otac pjevačice koja je stradala u Dubaiju otkrio nove detalje: Prijateljice su spavale

Otac pjevačice koja je stradala u Dubaiju otkrio nove detalje: Prijateljice su spavale

Duboki ciklon s Atlantskog okeana premiještaće će se narednih dana preko zapadne Еvrope ka srednjoj i istočnoj, a na svojoj južnoj strani će povlačiti topao vazduh s juga prema alpskom i dinarskom području, što će dodatno podržavati razmjerno jaka zapadna i jugozapadna visinska vazdušna struja.

Iznadprosječno toplo pa pad temperature

Sa sjevera će se spuštati hladan vazduh na stražnjoj strani spomenute ciklone. Hladni front prelaziće preko Hrvatske u prvom dijelu petka uz osjetan pad temperature vazduha i naglu promjenu smijera vetra, stvarajući plitki ciklon u zavjetrini Alpa, koja će se u južnom Jadranu zadržati do subote, podržavajući velike razlike u pritisku vazduha duž obale i naročito između obale i unutrašnjosti.

Pratite nas i putem Vibera