Prijetili mu i vrijeđali ga

Je l' ti mama guta: Hrvatski policajci maltretirali kolegu srpske nacionalnosti

  • Izvor: Agencije
  • 15.12.2023. 15:11

Interventnim policajcima Ivanu (50), Josipu (48), Mariju (39) i Danijelu (32) prijeti bezuslovan zatvor jer su na poslu duži niz vremena zlostavljali kolegu srpske nacionalnosti, kao i njegovu porodicu.

“Je l' ti majka guta ili baca? Kakav donji veš nosi? Je li prima u d*pe? Je li se jako dere dok se je*e? Je li voli ovako?”, samo su neke od uvreda koje je četvorka upućivala kolegi, a na tapeti je bio i njegov djed srpske nacionalnosti.

Portal "Danica", koji je u posjedu optužnice, piše i da mu je Ivan prijetio da “pazi da ne bi bio pokopan u parohiju”.

“Dobro pazi da mi ne bi ponovili 1941! Znaš, ono NDH i tako to”, govorio mu je Ivan navodno u više navrata.

Tužioci navode kako je ponižavanje trajalo nekoliko godina što je dovelo do toga da je oštećenik razvio psihički poremećaj u vidu dijagnostikovanog poremećaja prilagodbe koji je uticao na njegovu sposobnost na radnom mjestu interventnog policajca.


Miladinović podnio ostavku: Ne smatram se odgovornim za bjekstvo pritvorenika

Miladinović podnio ostavku: Ne smatram se odgovornim za bjekstvo pritvorenika

Osim toga, policajca srpske nacionalnosti posebno je pogodila činjenica što je Mario bio komandir interventnog odjeljenja, a Danijel vođa interventne grupe. Dakle, u zlostavljanju su učestvovale osobe koje su mu nadređene na poslu.

Tužioci stoga za Ivana traže 18 mjeseci bezuslovnog zatvora, a za Josipa, Marija i Danijela po 14 mjeseci bezuslovno.

Sva četvorica su i dalje interventni policajci zaposleni u MUP-u, a tokom istrage su svi odreda poricali ono za šta se terete. Tvrde kako to nije tačno.

Ali, na pitanja nisu htjeli odgovarati. Terete ih, međutim, poruke koje su razmjenjivali u zajedničkoj Vatsap grupi kojima su vrijeđali kolegu i njegovu majku te detaljan iskaz oštećenog.

Osim toga, pribavljena je opsežna medicinska dokumentacija koja je takođe potvrdila navode oštećenog policajca. Na kraju, zlostavljači su i disciplinski odgovarali zbog poruka koje su kolegi upućivali na Vatsapu, prenosi "Dnevno.hr".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 20:30 Film

    '' Film