Пријетили му и вријеђали га

Је л' ти мама гута: Хрватски полицајци малтретирали колегу српске националности

  • Извор: Агенције
  • 15.12.2023. 15:11

Интервентним полицајцима Ивану (50), Јосипу (48), Марију (39) и Данијелу (32) пријети безуслован затвор јер су на послу дужи низ времена злостављали колегу српске националности, као и његову породицу.

“Је л' ти мајка гута или баца? Какав доњи веш носи? Је ли прима у д*пе? Је ли се јако дере док се је*е? Је ли воли овако?”, само су неке од увреда које је четворка упућивала колеги, а на тапети је био и његов дјед српске националности.

Портал "Даница", који је у посједу оптужнице, пише и да му је Иван пријетио да “пази да не би био покопан у парохију”.

“Добро пази да ми не би поновили 1941! Знаш, оно НДХ и тако то”, говорио му је Иван наводно у више наврата.

Тужиоци наводе како је понижавање трајало неколико година што је довело до тога да је оштећеник развио психички поремећај у виду дијагностикованог поремећаја прилагодбе који је утицао на његову способност на радном мјесту интервентног полицајца.


Миладиновић поднио оставку: Не сматрам се одговорним за бјекство притвореника

Миладиновић поднио оставку: Не сматрам се одговорним за бјекство притвореника

Осим тога, полицајца српске националности посебно је погодила чињеница што је Марио био командир интервентног одјељења, а Данијел вођа интервентне групе. Дакле, у злостављању су учествовале особе које су му надређене на послу.

Тужиоци стога за Ивана траже 18 мјесеци безусловног затвора, а за Јосипа, Марија и Данијела по 14 мјесеци безусловно.

Сва четворица су и даље интервентни полицајци запослени у МУП-у, а током истраге су сви одреда порицали оно за шта се терете. Тврде како то није тачно.

Али, на питања нису хтјели одговарати. Терете их, међутим, поруке које су размјењивали у заједничкој Ватсап групи којима су вријеђали колегу и његову мајку те детаљан исказ оштећеног.

Осим тога, прибављена је опсежна медицинска документација која је такође потврдила наводе оштећеног полицајца. На крају, злостављачи су и дисциплински одговарали због порука које су колеги упућивали на Ватсапу, преноси "Дневно.хр".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.