Konvencija lokalnog odbora DPS-a

Milo Đukanović nepoželjan u Beranama

  • 17.06.2019. 07:15

Srpska narodna odbrana Vasojevića i limske doline poručila je da je Milo Đukanović nepoželjan u Beranama, gdje je najavljeno da će boraviti danas na konvenciji lokalnog odbora DPS-a.

Predsjednik Srpske narodne odbrane Vasojevića Goran Kiković, koji je i potpredsjednik Skupštine opštine Berane, smatra da je Đukanovićeva posjeta Beranama u vrijeme najavljene otimačine srpskih svetinja u Crnoj Gori "u najmanju ruku provokacija". 

"On je nepoželjan u Beranama, jer je unizio Crnu Goru koja je pod njegovom dirigentskom palicom priznala lažnu državu Kosovo, uvela sankcije bratskoj Rusiji, našem vjekovnom prijatelju i dobrotvoru, za saveznika odabrao NATO savez koji je sijao smrt na našim prostorima i ubijao djecu, žene i starce", istakao je Kiković. 

Prema njegovim riječima, Đukanovićeva vlast je udarila na srpski jezik i ćirilično pismo, a na kraju juriša da otme najveće svetinje Srpske pravoslavne crkve. 

Kiković je rekao da od delegata DPS-a iz Berana očekuje da izvižde i protjeraju Đukanovića sa konvencije, jer je i njih ponizio kada je pozvao na otimanje svetinja, te je napomenuo kao beranski DPS nema nijednog fukcionera u državnim organima. 

"Zato očekujemo da zatražite od Mila da uhapsi raspopa Miraša Dedejića, koji hoće da juriša na pravoslavne crkve i manastire u Crnoj Gori", istakao je Kiković.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.