Moguće i grmljavinske oluje

Zahlađenje i nevrijeme u regionu: Ovi predjeli su sljedeći na udaru

  • 01.04.2024. 22:32

U ovom času hladni front iz oblasti Alpa stigao je do Slovenije i do sjevernog Jadrana i donio drastično zahlađenje sa kišom i obilnim pljuskovima, pri čemu su temperature opale za petnaestak stepeni. U Ljubljani je temperatura opala na 10 stepeni, a u Julijskim Alpima veje snijeg, pri čemu je temperatura opala na -3 stepena Celzijusova

U istom času, samo pedesetak kilometara istočnije u Zagrebu je ljetnih 25, a u Slavoniji i na sjeveru Bosne 28 stepeni, dok je u centralnim i istočnim predjelima Srbije danas bilo 31 stepen Celzijusov.

Hladni front stiže i do sjeverozapada Hrvatske i Dalmacije, a tokom noći i do zapada Bosne i donosi drastično zahlađenje sa kišom i obilnim pljuskovima sa grmljavinom, uz olujni sjeverozapadni vetar. Temperature će biti u padu za petnaestak stepeni.

U Еvropu stiglo 180.000 tona pijeska iz Sahare

U Еvropu stiglo 180.000 tona pijeska iz Sahare

Potom će se na udaru hladnog fronta i zahlađenja naći i Slavonija, a tokom noći pored Hrvatske i BiH, hladni front sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom premještaće se i preko Crne Gore.

Ponegdje se očekuju i grmljavinske oluje.

Do jutra će se vrijeme u Sloveniji smiriti, a istovremeno hladni front iz regiona u drugoj polovini noći stiće će i do Srbije i to prvo do zapadnih i sjeverozapadnih, do jutra i do ostalih predjela uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, pa će i u Srbiji sutra biti svježije za desetak stepeni.

Srbija i jugoistok Еvrope nalazi se na udaru veoma tople vazdušne mase sa sjevera Afrike, uz ogromne količine pijeska iz Sahare.

Požar kod Teslića: Vatra se brzo širi, mještani zabrinuti

Požar kod Teslića: Vatra se brzo širi, mještani zabrinuti

Oblak pijeska prekrio je područje od juga Italije i Balkana preko Srbije i Jadrana sve do centralne i istočne Еvrope, a temperature vazduha su prave ljetne.

Istovremeno, ciklon već danima zapadnoj i jugozapadnoj Еvropi i oblasti Alpa donosi obilne kiše i pravo jesenje vrijeme, uz snijeg u planinama.

U višim predjelima Alpa palo je više od pola metra snijega, a hladni front koji je iz oblasti Alpa stigao pred kraj dana do Slovenije, sada se premiješta dalje na istok prema Srbiji, prenosi Telegraf.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)