Decenija otkako je stupio na dužnost

Kovačević: Incku ne možemo ništa čestitati, samo poželjeti da što prije ode

  • 26.03.2019. 10:56

Danas se navršava deset godina od kako je Valentin Incko stupio na dužnost visokog predstavnika u BiH i, nažalost, ne postoji ništa na čemu mu se može čestitati, osim da mu se poželi da što prije napusti BiH, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Deset godina Inckovog mandata možemo opisati jedino kao deset godina propuštene šanse da BiH postane normalno društvo na bilo koji način", rekao je Kovačević. 

On je podjetio da je u tih deset godina u BiH održano čak pet izbora i da su političari u BiH morali pet puta da traže povjerenje građana na izborima. 

"Za to vrijeme Incko je bez polaganja računa bilo kome primao ogroman novac isključivo za nanošenje štete BiH. Stav SNSD-a je da je krajnje vrijeme da visoki predstavnik ode iz BiH i da BiH dobije priliku da odlučuje sama o sebi", naglasio je Kovačević. 

Ambasadori Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira imenovali su Incka za visokog predstavnika u BiH 13. marta 2009. godine, a on je dužnost preuzeo 26. marta 2009. godine. 

Incko je austrijski diplomata, a na poziciji visokog predstavnika u BiH naslijedio je slovačkog diplomatu Miroslava Lajčaka.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.