Sastanak Viškovića i episkopa

SPC okuplja Srbe i čuva njihov identitet

  • 31.05.2019. 14:12

Na sastanku predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa Njegovim preosveštenstvom episkopom banjalučkim Jefremom, episkopom buenosajreskim i južnocentralno američkim Kirilom i episkopom australijsko-novozelandskim Siluanom istaknuta je značaj Srpske pravoslavne crkve u očuvanju identiteta, tradicije, kulture i duhovnog razvoja srpskog naroda u rasijanju.

Tokom razgovora je izraženo i uvjerenje da će Crkva i dalje biti stub oko koje će Srbi u dijaspori nastaviti da se okupljaju. 

Višković je na sastanku u Banjaluci istakao opredijeljenost Vlade Srpske da, zajedno sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, radi na još čvršćem povezivanju i unapređenju saradnje matice i dijaspore, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

On je izrazio spremnost Vlade Srpske da institucionalno podrži svaku inicijativu koja će doprinijeti još boljoj saranji sa dijasporom u različitim oblastima. 

Sagovornici su dosadašnju saradnju predstavnika Srpske pravoslavne crkve iz dijaspore i institucija Republike Srpske ocijenili kao veoma uspješnu, te izrazili uvjerenje da će zajednički rad i dalje biti unapređivan. 

Višković je zahvalio episkopima Srpske pravoslavne crkve za učešće i doprinos koji su dali na drugom Forumu dijaspore.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.