Stevica Deđanski

"Blokadom računa rukovode oni koji su omogućili Kurtiju da provede ekonomsko nasilje"

  • Izvor: SRNA
  • 02.04.2024. 11:44

Politički analitičar Stevica Deđanski rekao je da je očigledno da ista ruka koja je vodila premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija da pokrene talas ekonomskog nasilja nad Srbima na Kosmetu i ugrozi njihov opstanak, sada rukovodi i bankama koje su blokirale račune pojedinaca i pravnih lica u Republici Srpskoj.

- Zaista ne mislim da postoji neko ko misli da su Kurti, koji je prvo blokirao uvoz srpske robe, pa onda ukinuo dinar i ovi koji sad blokiraju račune ljudima i preduzećima u Srpskoj to sami smislili. Nisu oni dovoljno inteligenti da bi imali tako sofisticirane metode - rekao je Deđanski.

Prema njegovim riječima, izvjesno je da je blokada računa pojedinaca i pravnih lica u Republici Srpskoj koji su pod sankcijama SAD dirigovana.

- Cilj je da se oteža život svih ljudi, privrednih subjekata i da se unose nesigurnost kod građana - rekao je Deđanski.

On je naveo da je ovakav pristup konstantan, samo se oblici djelovanja razlikuju.

- To je konstantna ideja onih koje te stvari izmišljaju, a na nama je da nekako probamo da se izborimo. Е sad kako? Mora se priznati da nije lako, ali ovo smo očekivali. Nismo iznenađeni time. Pretpostavljam da je država spremila adekvatan odgovor i da će ići sa onim bankama koje hoće da rade sa nama i da ćemo prevazići to - istakao je Deđanski.

Povodom poziva zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića na raspoređivanje manjeg kontingenta NATO vojnika na području Brčko distrikta, Deđanski je rekao da je i taj zahtjev plasiran da bi se unio nemir među Srbe.

- Oni stvaraju tenzije da će to da urade da bi izazvali ozbiljnu nesigurnost kod srpskog stanovništva - rekao je Deđanski za Srnu.

Pratite nas i putem Vibera