Evo šta je rekla Maja Kocijančič

EU se oglasila povodom prištinske platforme

  • 08.03.2019. 15:31

Evropska unija kao posrednik u dijalogu Beograda i Prištine ne komantariše stavove pojedinih strana, rekla je portparol Evropske komisije Maja Kocijančič, povodom prištinske platforme.

Ona je naglasila i da sporazum Beograda i Prištine "mora biti saglasan međunarodnom pravu i dobiti podršku EU i svih članica Unije". 

Kocijančičeva je istakla da se "jedino pregovorima može doći do sporazuma koji je od interesa za građane Kosova i Metohije, Srbije i regiona", napomenuvši da EU traži da vlasti u Prištini ukinu carine od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH. 

"Ukidanjem takse, u dijalogu bi se došlo do sveobuhvatnog pravno obavezujućeg rješenja odnosa Srbije i /samoproglašenog/ Kosova", rekla je Kocijančičeva, prenose beogradski mediji. 

Ona je dodala da odluka Prištine da uvede carine na robu iz centralne Srbije i BiH nije od pomoći za stvaranje nužnih uslova za dijalog. 

"Zato ponavljamo zahtjev EU, kao i SAD koje podržavaju dijalog i drugih partnera, da se odmah ukinu te carine", rekla je Kocijančičeva.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.