Potraga još traje

Oglasio se Igor Jurić

  • Izvor: Kurir
  • 30.03.2024. 14:55

Peti dan, prepliću se strepnja i nada. Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora još nije pronađena, a danas helikopteri MUP-a nadleću rejon gdje je djevojčica posljednji put viđena.

Igor Jurić, iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, uključio se u emisiju Puls Srbije gdje je prenio svoje utiske o dosadašnjoj istrazi.

Helikopteri nadlijeću mjesto na kom je nestala mala Danka

Helikopteri nadlijeću mjesto na kom je nestala mala Danka

- Kakav će ishod biti? To je sada zaista teško prognozirati. Ja sam u nekoliko navrata rekao da mi moramo kao nacija biti spremni na najgore vijesti. Jednostavno, objektivna situacija na to mora da nas sprema, bez obzira što svi mi građani želimo da vesti budu lijepe i da nam se ovo dijete vrati, da zajedno sve ovo proslavimo. Ali zaista protok vremena je jako dugačak - rekao je Jurić i dodao:

- Ne može se nijedna opcija izbjeći. Prve večeri kada je prijavljen nestanak, ta noć bila je vrlo surova, hladna, padala je kiša, vremenski uslovi su bili jako loši. Ostaje mi nada da će se sada neko javiti, da traži otkup eventualno i da to može da bude ta jedina šansa. Еventualno da je negde dete skriveno, ali da je pod nadzorom neke odrasle osobe.

Ove fotografije su ključ potrage za Dankom (2): Na svakoj su važni detalji o nestanku

Ove fotografije su ključ potrage za Dankom (2): Na svakoj su važni detalji o nestanku

Dotakao se i sumnje da postoji potencijalna umješanost roditelja.

- Kada se desi nestanak djeteta onda su prvi osumnjičeni oni koji su najbliži djetetu i to je u svakom nestanku djeteta gotovo identična situacija. Dok se ta sumnja ne razbije, istragom, argumentima, dokazima, sumnja će i dalje postojati. Ja sad ne mogu da govorim o tome jer ne znam koliko je MUP stigao sa istragom.

Potom se osvrnuo na zamjerke građana što nisu dobili odmah SMS da je devojčica nestala. Jurić je istakao da je to tehnički problem na koji nije moglo da se utiče, ali da se radi na rešenju, piše Kurir.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: