Потрага још траје

Огласио се Игор Јурић

  • Извор: Курир
  • 30.03.2024. 14:55

Пети дан, преплићу се стрепња и нада. Двогодишња Данка Илић из Бора још није пронађена, а данас хеликоптери МУП-а надлећу рејон гдје је дјевојчица посљедњи пут виђена.

Игор Јурић, из Центра за несталу и злостављану дјецу, укључио се у емисију Пулс Србије гдје је пренио своје утиске о досадашњој истрази.

Хеликоптери надлијећу мјесто на ком је нестала мала Данка

Хеликоптери надлијећу мјесто на ком је нестала мала Данка

- Какав ће исход бити? То је сада заиста тешко прогнозирати. Ја сам у неколико наврата рекао да ми морамо као нација бити спремни на најгоре вијести. Једноставно, објективна ситуација на то мора да нас спрема, без обзира што сви ми грађани желимо да вести буду лијепе и да нам се ово дијете врати, да заједно све ово прославимо. Али заиста проток времена је јако дугачак - рекао је Јурић и додао:

- Не може се ниједна опција избјећи. Прве вечери када је пријављен нестанак, та ноћ била је врло сурова, хладна, падала је киша, временски услови су били јако лоши. Остаје ми нада да ће се сада неко јавити, да тражи откуп евентуално и да то може да буде та једина шанса. Евентуално да је негде дете скривено, али да је под надзором неке одрасле особе.

Ове фотографије су кључ потраге за Данком (2): На свакој су важни детаљи о нестанку

Ове фотографије су кључ потраге за Данком (2): На свакој су важни детаљи о нестанку

Дотакао се и сумње да постоји потенцијална умјешаност родитеља.

- Када се деси нестанак дјетета онда су први осумњичени они који су најближи дјетету и то је у сваком нестанку дјетета готово идентична ситуација. Док се та сумња не разбије, истрагом, аргументима, доказима, сумња ће и даље постојати. Ја сад не могу да говорим о томе јер не знам колико је МУП стигао са истрагом.

Потом се осврнуо на замјерке грађана што нису добили одмах СМС да је девојчица нестала. Јурић је истакао да је то технички проблем на који није могло да се утиче, али да се ради на решењу, пише Курир.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска