Nisu bili na mjestu

KFOR se konačno oglasio o hapšenju Kurtijevih specijalaca

  • Izvor: SRNA
  • 15.06.2023. 22:38

Misija KFOR-a nije bila na području u kome je policija Srbije uhapsila trojicu kosovskih policajaca, saopšteno je iz Komande ove misije.

U saopštenju se navodi da je KFOR odmah poslao tim u područje u kome su uhapšena trojica kosovskih policajaca, kako bi uspostavio kontakte sa predstavnicima kosovskih institucija i srpskih vlasti.

U saopštenju se navodi i da je KFOR i u redovnom kontaktu sa Misijom za vladavinu prava EU (Euleks).

Iz Komande KFOR-a upućen je poziv stranama da odmah smanje tenzije i uzdrže se od jednostranih akcija koje bi mogle dovesti do dalje eskalacije.


Bjegović: Mislim da je Kurti isplanirao masakr nad srpskim civilima

Bjegović: Mislim da je Kurti isplanirao masakr nad srpskim civilima

"KFOR prati situaciju i nastavlja da u potpunosti sprovodi svoj mandat na osnovu Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN iz 1999 godine – obezbjeđivanje bezbjednog i sigurnog okruženja i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu i Metohiji", navedeno je iz Komande KFOR-a.

U saopštenju se dodaje da KFOR nastavlja i da pruža neophodan bezbjednosni okvir za pokretanje dijaloga koji vodi EU za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

Pripadnici specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije u srijedu su u dubini teritorije centralne Srbije locirali i uhapsili trojicu pripadnika kosovske policije, u punoj ratnoj opremi sa automatskim puškama, opremom za navođenje i mapama.

Iz MUP-a Srbije su naveli da je time spriječen pokušaj akcije koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt.


"Dole glavu, bre!": Ovako su srpski policajci uhapsili Kurtijeve "specijalce"


Pratite nas i putem Vibera

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program