Pokušao snimiti video

Lažni sveštenik iz Albanije provocirao u Visokim Dečanima

  • Izvor: ATV
  • 07.02.2023. 09:03

Lažni sveštenik iz Albanije N. Džufka pokušao je u manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji snimiti provokativni snimak sa nacionalističkim sadržajem, ali je to spriječeno, a o svemu je obaviješten Kfor, saopštilo je monaštvo ove svetinje.

"Pošto smo od Crkve Albanije obaviješteni da je N. Džufka varalica koja se oblači kao sveštenik i širi nacionalističke ideje, ljubazno mu je rečeno da ne može da pravi video materijale u manastiru Dečani i on je mirno otišao. Ostali manastiri na Kosovu su obaviješteni da se čuvaju", navedeno je u objavi.

Monasi manastira Dečani negirali su Džufkine tvrdnje u medijima na albanskom jeziku da je "odstranjen iz manastira Dečani jer je Albanac" kao potpuno netačne i ocijenili da predstavljaju nacionalističke manipulacije sa namjerom širenja vjerske i etničke netrpeljivosti.

"Kanonsko pravoslavno albansko sveštenstvo i svi posjetioci dobre volje su i uvijek će biti dobrodošli da posjete naš manastir", ističe se su objavi.

Albanska pravoslavna crkva saopštila je da Nikola Džufka nije pravoslavni sveštenik, niti je priznat od bilo koje hrišćanske crkve, prenosi "Sputnjik".

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.