Pokušao snimiti video

Lažni sveštenik iz Albanije provocirao u Visokim Dečanima

  • Извор: АТВ
  • 07.02.2023. 09:03

Lažni sveštenik iz Albanije N. Džufka pokušao je u manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji snimiti provokativni snimak sa nacionalističkim sadržajem, ali je to spriječeno, a o svemu je obaviješten Kfor, saopštilo je monaštvo ove svetinje.

"Pošto smo od Crkve Albanije obaviješteni da je N. Džufka varalica koja se oblači kao sveštenik i širi nacionalističke ideje, ljubazno mu je rečeno da ne može da pravi video materijale u manastiru Dečani i on je mirno otišao. Ostali manastiri na Kosovu su obaviješteni da se čuvaju", navedeno je u objavi.

Monasi manastira Dečani negirali su Džufkine tvrdnje u medijima na albanskom jeziku da je "odstranjen iz manastira Dečani jer je Albanac" kao potpuno netačne i ocijenili da predstavljaju nacionalističke manipulacije sa namjerom širenja vjerske i etničke netrpeljivosti.

"Kanonsko pravoslavno albansko sveštenstvo i svi posjetioci dobre volje su i uvijek će biti dobrodošli da posjete naš manastir", ističe se su objavi.

Albanska pravoslavna crkva saopštila je da Nikola Džufka nije pravoslavni sveštenik, niti je priznat od bilo koje hrišćanske crkve, prenosi "Sputnjik".

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)