Beograd

Otac dječaka ubice zgrozio javnost: Obraćajte mi se s poštovanjem, ja sam cijenjeni doktor

  • Izvor: Kurir
  • 01.03.2024. 11:45

U Višem sudu u Beogradu roditelj trinaestogodišnjaka koji je 3. maja 2023. ubio devetoro učenika i čuvara škole, poslije 10 minuta ispitivanja od strane glavnog javnog tužioca pokazao pravo lice

Otac dječaka-ubice, koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro vršnjaka i čuvara škole, juče je pred Višim sudom u Beogradu koji vodi postupak protiv njega i njegove supruge izjavio da "nije kriv", ali i da tužilac treba da mu se obraća s poštovanjem "jer je on cijenjeni doktor".

Na početku izlaganja, optuženi je rekao i da ne želi i neće odgovarati na pitanja advokata koji zastupaju porodice ubijene dece i radnika obezbjeđenja škole.

Ponavlja da nije kriv

Sudsko vijeće, inače, usvojilo je predlog Višeg javnog tužilaštva da roditelji ubijene dece i sestra radnika obezbjeđenja nemaju status svedoka i da im se dozvoli da sede u sudnici i tokom iznošenja odbrane okrivljenog.

Košarac prislužio svijeću Nikoli Gardoviću i svim Srbima stradalim u ratu

Košarac prislužio svijeću Nikoli Gardoviću i svim Srbima stradalim u ratu

- Na početku suđenja, na koje je doveden iz pritvora u kom je od dana kada se stravičan masakr počinio, otac dječaka-ubice izjavio je da nije kriv za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti i da je on sve uradio po propisima i zakonu. Rekao je prvi put i da mu je žao zbog svega što se dogodilo, ali potpuno neuvjerljivo. Cijelo iznošenje odbrane trajalo je dvadesetak minuta, i opšti utisak je da on žali samo sebe i da je čak i da mu je žao rekao samo zato što smatra da je za njega dobro da to kaže, jer su u sudnici prisutni i roditelji djece koju je ubio njegov sin, kao i sestra čuvara škole - kaže izvor Kurira.

Zvorničanin poginuo u sudaru škode i audija

Zvorničanin poginuo u sudaru škode i audija

Kako otkriva, otac ubice tokom dvadesetak minuta koliko je trajalo njegovo iznošenje odbrane, trudio se da djeluje mirno i staloženo. Međutim, prema njegovim riječima, eksplodirao je i pokazao pravo lice kada je glavni javni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović počeo da mu postavlja pitanja.

- Rekao je da je sve obezbijedio po propisima, i da je oružje i municiju čuvao u stanu po zakonu. Međutim, tužilac Stefanović ga je pitao kako onda objašnjava da je njegov sin, iz njegovih pištolja počinio tako strašan zločin i podsjetio ga da je ubijeno desetoro ljudi, od čega devetoro djece. Na to pitanje, iz faze smirenosti, optuženi otac dječaka ubice prešao je u fazu agresije i poslije svega 10 minuta ispitivanja od strane glavnog tužioca pokazao je svoje pravo lice. Obratio se sudu i to riječima: "Molim da mi se tužilac obraća s poštovanjem, ja sam cijenjeni doktor" - otkriva sagovornik Kurira i dodaje da su tek tada roditelji, koji su dostojanstveno slušali, negodovali u sudnici.

Sa suzama izašli

Nakon svega, roditelji ubijene djece napustili su sudnicu zagrljeni i sa suzama u očima.

Haos na Haitiju: Bande žele da svrgnu premijera, oteti studenti

Haos na Haitiju: Bande žele da svrgnu premijera, oteti studenti

- Dosta je, zaista, dosta... - jedino je što je za Kurir uspeo da izusti Branko Anđelković, otac ubijene djevojčice Mare.

- Prvi je iz sudnice izašao otac ubijene Sofije, Slobodan Negić koji je bio uzrujan, a onda se vratio da zagrli svoju bivšu suprugu i tako su zajedno izašli iz suda - kaže izvor.

Podsjetimo, optužnicom mu je na teret stavljeno i da je sina u streljani obučavao da puca, iako je on imao tek 13 godina, ali je prema riječima sagovornika Kurira krivicu za to otac juče u sudnici pokušao da svali na instruktora u streljani u koju je vodio sina. Inače, vlasnik i instruktor, takođe su optuženi, za davanje lažnog iskaza. Optužnicom je, podsjetimo, obuhvaćena i majka dečaka-ubice koja se sumnjiči za nedozvoljeno držanje municije i ona bi odbranu trebalo da iznosi pošto njen muž završi sa odgovaranjem na pitanja.

(Kurir)

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.